Mají volno! Karanténa Litovelska a Uničovska končí

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Warning: Invalid argument supplied for foreach() ve funkci _weather_parse_forecast() (řádek: 219 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/weather/weather_parser.inc).
Neděle, 29.3.2020

Hygienici v neděli v poledne rozhodli, že neprodlouží platnost mimořádného opatření při epidemii na Litovelsku a Uničovsku. Hranice uzavřené zóny tedy o půlnoci z neděle na pondělí přestanou platit a desítky tisíc lidé budou mít opět volnou cestu. Důvodem pro ukončení mimořádné karantény je to, že už údajně splnila svůj účel. 

"Neznamená to ale, že máme vyhráno, naopak, jsme teprve na začátku boje s koronavirem. Prosím vás všechny, abyste se chovali zodpovědně a dodržovali pravidla," upozornil současně na twitteru hejtman Olomouckého kraje Ladislav Oleštěk, který o čerstvém rozhodnutí hygieniků před malou chvílí informoval.

"Ale ještě do půlnoci zůstávají v platnosti všechna omezení vyplývající z karanténních opatření. Tedy především nařízení neopouštět svá bydliště," dodal Daibor Horák, náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví. "V dalších dnech se život v Uničově bude řídit nařízeními vlády a ministerstva zdravotnictví. Zůstává v platnosti povinnost nosit roušky na veřejných prostranstvích a omezení sdružování více osob (pobývat na veřejně dostupných místech se umožňuje nejvýše v počtu dvou osob, s výjimkou členů domácnosti, výkonu povolání, podnikatelské nebo jiné obdobné činnosti."

Foto: Policie ČR

Autor: 
(red)

Komentáře

atorvastatin 40mg canada <a href="https://lipiws.top/">brand atorvastatin 40mg</a> buy generic lipitor 40mg