Bleskovky

Chybová zpráva

Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).

Na hranicích zastavili stovku neoprávněných návštěvníků

Úterý, 2.3.2021

Od pondělí 1. března platí nová ostrá nařízení, omezující osobní svobodu pohybu. Hned ráno také začaly policejní kontroly, přičemž na území kraje se pohybuje podle vyjádření samotné policie 170 hlídek, z nichž každá střídavě obsluhuje dvě až tři kontrolní stanoviště. Jak dopadl první den kontrol?

Od pondělí 1. března do rána 2. března provedli policisté 3848 kontrol. Při nich zaznamenali 106 přestupků a většinu z nich vyřešili zatím jen domluvou. Na hranicích okresů policejní hlídky nepovolily vjezd 99 vozidlům. V dalších dnech budou kontroly samozřejmě pokračovat. Jak je patrné z policejního videa, hlídky můžete potkat jak na velké frekventované komunikace a dálničních exitech, tak i na těch nejmenších okreskách. 

Nový most už betonují. Jde to rychle

Středa, 24.2.2021

Stavba nového mostu přes řeku Moravu na Masarykově třídě v Olomouci opět rychle pokračuje. Po krátkém zdržení při mrazivém počasí v první polovině února teď může stavba díky jarním teplotám nabrat rychlejší tempo. Ve středu ráno začalo betonování mostovky. Snímky z průběhu jednoho dne ukazují, že práce postupuje opravdu rychle. Odpoledne byla betonáž mostovky dokončená. 

Betonová masa bude muset po dokončení ještě dva týdny tvrdnout a zrát, než mohou přijít další stavební práce. Na novou polovinu mostu musí ještě stavebníci přemístit inženýrské sítě a pak teprve mohou zbourat zbytek starého mostu, který dnes slouží jako provizorní lávka. Zábradlí na konstrukci bude ještě doplněno o zábrany proti vstupu osob. Podobu těchto zábran ještě dodatečně řešili autoři architektonického návrhu spolu s investorem stavby. 

Uzavřené silnice na severu: utržená krajnice a sesuv půdy

Čtvrtek, 18.2.2021

Dvě silnice na severu Olomouckého kraje jsou uzavřené. V obou případech za to může technický stav silnic.

Z důvodu nutnosti vyproštění havarovaného kamionu, pod nímž se ve středu 17. února odpoledne utrhla krajnice a sjel do příkopu, je na nezbytně nutnou dobu zcela uzavřena silnice I/60 v úseku mezi obcemi Uhelná a Vlčice na Jesenicku. O zprovoznění komunikace bude policie informovat. Havárie se obešla bez zranění, vznikla při ní škoda za předběžně 130 tisíc korun.

Ochladí se a tak budou betonovat jen římsu mostu

Čtvrtek, 4.2.2021

Pokud by byly teploty 24 hodin denně nad nulou, mohla zítra proběhnout betonáž mostovky nového mostu na Masarykově třídě. Jak ukazují snímky, armování a bednění konstrukce je už hotové a ta je na beton připravená.

Dnešní jarní počasí klame, opět se má ochladit. Předpověď počasí se změnila, v noci mají teploty klesat k nule a v sobotu by mělo být už dokonce opět pod nulou, což znamená, že by velké množství betonu mělo problém zatuhnout. Proto se stavba v pátek omezí pouze na betonování římsové části mostu. Samotná mostovka musí počkat na teplejší dny. Materiál pak musí ještě dva týdny tvrdnout a zrát, než mohou na mostě pokračovat další práce. 

Edit: Betonáž římsy proběhla během pátku bez problémů, následně kvůli hlášenému dešti se sněhem stavebníci vybetonovanou plochu bezpečně zakryli. 

Foto: BW

Řidiči pozor! Kvůli nehodě je za Šumperkem uzavřená silnice

Úterý, 2.2.2021

Pokud jedete na sever Olomouckého kraje, dejte pozor na aktuální dopravní situaci na Šumpersku. Z důvodu vyšetřování okolností dopravní nehody dvou nákladních a jednoho osobního vozidla se zraněním osob je totiž aktuálně uzavřena silnice I/11 v úseku mezi Šumperkem a Rapotínem. Na místě zasahují všechny složky integrovaného záchranného systému. Policisté odklánějí dopravu přes Vikýřovice.

"Počítejte prosím se zdržením a dbejte pokynů policistů," vzkázala v úterý v 10:00 policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. 

Nemohli do kanálu, poklop sloužil jako ložnice

Středa, 27.1.2021

Včera ráno se na Městskou policii Olomouc obrátili telefonicky pracovníci vodárenské společnosti s prosbou o pomoc. Příčinou jejich problému byl muž, který spal na poklopu od kanálu právě v místě, kde pracovníci firmy potřebovali provést kontrolu potrubí. Protože se dotyčným nedařilo spícího muže probudit, obrátili se na operační středisko městské policie.

„Po příjezdu na ulici Zeyerova hlídka zjistila, že se jedná pro nás o takzvaně známou firmu. Devětačtyřicetiletý muž byl po chvíli probuzen a bylo mu doporučeno vhodnější místo k odpočinku,“ uvedl mluvčí městské policie Petr Čunderle. Pracovníci firmy se tak mohli s malým zdržením pustit do práce.

Ilustrační foto: pixabay.com

Vyhodnocení soutěže s Pivovarem Holba

Úterý, 26.1.2021

Dva multipacky piva Holba Sváteční horský ležák a zimní čepici s logem Holba vyhrál Tomáš Jabůrek z Držovic. Blahopřejeme!

 

Olomoucká detektivka na pokračování dnes v rádiu

Pondělí, 25.1.2021

Dnes ve 22 hodin bude vysílat Český rozhlas Dvojka první část detektivního seriálu Před potopou z Olomouce s komisařkou Marií Výrovou v hlavní roli. Rozhlasové čtení detektivky olomouckého autora Michala Sýkory má celkem sedm dílů: Podle anotace Českého rozhlasu odejde komisařka Marie Výrová od policie a přednáší kriminologii na olomoucké univerzitě. Na popud své studentky Lucie se vrátí k devatenáct let staré dopravní nehodě, která možná nehodou nebyla. Zájem o dávno uzavřený případ spustí sled dramatických událostí, při nichž jde jí i Lucii o život. Povídka je součástí knihy Michala Sýkory Nejhorší obavy. V pořadu účinkuje Jan Vondráček v režii Vlado Ruska. 

Pozor, v noci a ráno hrozí silné náledí!

Úterý, 19.1.2021

Meteorologové vydali dnes výstrahu, že po mírném oteplení může ve středu ráno následovat velké náledí. Při poklesu teplot pod bod mrazu se bude lokálně vytvářet náledí nebo zmrazky. V úterý odpoledne stoupla v centru Olomouce teplota nad bod mrazu, v noci by ale měla zase klesat. 

Hrozí tedy pády chodců i nehody na silnicích. Varování se týká i Olomouce, výstraha platí do středečních 10 hodin dopoledne. Na severu země se očekávají další příděly sněhu.   

Doporučení meteorologovů ke zmírnění následků jevu jsou následující. Při pohybu venku je třeba chodit velmi opatrně, starší nebo méně mobilní lidé by měli omezit vycházení ven. Řidičům se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a jezdit velmi opatrně.

Hlasitá diskotéka u Vrchního soudu naštvala soudce

Středa, 13.1.2021

S podobným případem se u Vrchního soudu v Olomouci nejspíš ještě nesetkali. V úterý zde měli problém dotáhnout do konce již zahájené soudní jednání. Soudní síň totiž duněla hlasitou hudbou, přes kterou nebyla slyšet ani jedna strana. 

Pracovník Vrchního soudu, který sídlí na Masarykově třídě, proto zavolal na pomoc městskou policii. Vysvětlil, zda by hlídka mohla kontaktovat pracovníky stavby, kteří zde budují most přes řeku Moravu. Důvodem byla hlasitá hudba, která evidentně vycházela z jedné stavební unimobuňky. Strážníkům řekl, že hudba ruší probíhající soudní jednání. Na místě si strážníci potvrdili, že hudební produkce na stavbě je opravdu velmi hlasitá.

„Strážníci proto kontaktovali jednoho z pracovníků a ten hudbu ihned vypnul. Omluvil se, že si hlasitost neuvědomil,“ uvedl mluvčí MP Olomouc Per Čunderle. Činnost soudu tak mohla v pořádku dál pokračovat.

Zdroj: Městská policie Olomouc

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Bleskovky