Sport

Chybová zpráva

Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).

My vám ty medaile přivezeme. Sportovní anketa žije, ceny se teď předávají osobně

Čtvrtek, 25.2.2021

Přestože sportovní kalendář v loňském roce výrazně ovlivnila koronavirová epidemie dosáhli reprezentanti Olomoucka na celou řadu skvělých výsledků a získali medaile z domácích i evropských šampionátů, probojovali se do národních výběrů, uspěli v závodech Světových pohárů a zaslouží si poděkování. Také proto se pořadatelé ankety Nejlepší sportovec Olomoucka rozhodli nepřerušit unikátní sérii a vyhlásili vítěze 55. ročníku.

„Jde o jednu z nestarších anket v České republice, nechtěli jsme tradici přerušit, Navíc jsem přesvědčená, že úspěšní sportovci si poděkování za výsledky z loňského roku opravdu zaslouží,“ říká náměstkyně primátora Markéta Záleská.

Volejbalistky Olomouce zdolaly VK Brno a jdou před něj na třetí místo

Neděle, 21.2.2021

Poslední kompletní neodehrané kolo dlouhodobé části měla v sobotu na programu extraliga volejbalistek. V kole s pořadovým číslem 11 hostila v tabulce čtvrtá Univerzita Palackého Olomouc jen o skóre lepší VK Šelmy Brno. Dramatický zápas se lámal ve vyrovnaných koncovkách třetího a čtvrtého setu a z výhry 3:1 se nakonec radovaly domácí vysokoškolačky, které se tak dostaly před svého soupeře.

Olomoučanky zahájily honbu za návratem na vyšší pozice v tabulce hned od začátku zápasu (3:1, 7:3), navíc se jim pak podařila bodová šňůra při servisu Schlegelové (8:7, 13:7) a druhá při podání Nové (16:12, 21:12). Brno sice bojovalo (23:19), ale smazat ztrátu už nedokázalo - 25:20 a 1:0.

Úvod druhé sady sice domácímu celku utekl (0:3, 3:7), čtyři body při servisu Stümpelové však znamenaly vyrovnání (7:7) a karta se začala obracet. Univerzita se brzy sama dostala do vedení (11:9), které postupně navyšovala (14:10, 20:14) a po výsledku 25:19 vedla už 2:0.

Tři kohouti v reprezentaci. Mladíci z olomoucké Mory zaujali trenéra Mlejnka

Středa, 10.2.2021

V Karlových Varech olomoucká Mora v úterý vyhrála po prodloužení 4:3. V útoku jí přitom tentokrát chyběla trojice talentovaných mladíků, Tobiáš Handl, Daniel Ministr a Matěj Tomajko. Tyto hokejisty si totiž vyhlédnul trenér reprezentační dvacítky Karel Mlejnek a povolal je na soustředění.

Trenéři reprezentační dvacítky si všimli výkonů olomouckých útočníků Tobiáše Handla, Daniela Ministra a Matěje Tomajka a nominovali je na přípravný kemp, který proběhne od 9. do 13. února ve Vyškově.

Posily pro Sigmu? Jeden nový hráč je už na Andrově stadionu, další se blíží

Pondělí, 8.2.2021

Sigma posiluje. Po frustrujícím nedělním zážitku v podobě ztraceného utkání se Spartou (konečný výsledek 2:3 po vedení 2:0) připravil olomoucký fotbalový klub pro fanoušky o něco lepší zprávy. Dnes oznámil podpis smlouvy s bývalým hráčem FC Fastav Zlín Patrikem Slaměnou, na spadnutí jsou prý další dva příchody. Ve všech třech případech jde o záložníky. 

Dvacetiletý zlínský odchovanec Patrik Slaměna podepsal se Sigmou kontrakt do roku 2025. „Přivádíme mladého perspektivního hráče, který má zkušenosti z mládežnických reprezentací. Věříme, že se v našem týmu brzy adaptuje a ukáže svůj potenciál,“ uvedl na webu sigmafotbal.cz sportovní manažer klubu Ladislav Minář.  

Olomoučanky se v Lize mistryň dočkaly zisku setu. Sebraly jej šampionkám z Novary

Čtvrtek, 4.2.2021

Zatím poslední vítěz Champions League, italský tým Igor Gorgonzola Novara, byl druhým soupeřem volejbalistek VK UP Olomouc na druhém turnaji letošního ročníku nejprestižnější klubové soutěže světa v polských Policích. Pro vysokoškolačky to bylo páté a předposlední vystoupení v letošní Lize mistryň a konečně se v něm dočkaly alespoň dílčího úspěchu v podobě vyhraného setu. Univerzita Palackého prohrála s Novarou 1:3 a své vystoupení na evropské scéně v této sezoně zakončí ve čtvrtek od 17.30 proti ruské Kazani.

Italské favoritky začaly velkým náporem a při servisu Hancockové se ujaly vedení 5:0. Náskok Novary navíc dále narůstal (1:8, 3:13) a i po zbytek setu se pohyboval kolem deseti bodů. A přesně tak také přes dílčí olomoucké snížení při podání Nové (8:19, 12:19) sada skončila - 15:25 a 0:1.

Krvavá rána jako z bitvy. David Houska si asi nezahraje, Matějovský ho málem zmrzačil

Středa, 3.2.2021

AKTUALIZOVÁNO Krvavý šrám jako z bojiště. "Nevím na co máme ten VAR. Takhle vypadá David Houska po zákroku Matějovského,“ napsal na svém instagramu trenér Sigmy Olomouc Radoslav Látal k hrozivě vyhlížejícímu snímku holeně Davida Housky. Krvavý šrám si šikovný olomoucký záložník Houska odnesl se srážky s Markem Matějovským už v sedmé minutě duelu v Mladé Boleslavi. Sudí Alex Denev za něj hráči domácích udělil pouze žlutou kartu. 

Sigma Olomouc získala nového generálního partnera: Tipsport

Čtvrtek, 14.1.2021

SK Sigma Olomouc vítá ve svých řadách nového generálního partnera, kterým je provozovatel kurzových sázek společnost Tipsport. Tipsport je jednička na trhu kurzového sázení v České republice. Do olomouckého klubu se jako partner vrací po devíti letech. Pro olomouckou Sigmu to znamená mimo jiné i posilu rozpočtu v řádu milionů korun ročně. 

„Je nám ctí, že můžeme navázat na dřívější spolupráci právě se společností Tipsport. Jedná se o silné jméno na českém trhu a my jsme rádi, že ji znovu můžeme přivítat v naší sigmácké rodině. Věřím, že součinnost Sigmy a Tipsportu bude ku prospěchu obou stran a že přinese pozitiva především našim fanouškům,“ uvedl předseda dozorčí rady Sigmy a náměstek primátora města Olomouce Martin Major. „Tipsport letos v lednu pozval náš A-tým na turnaj Tipsport Malta Cup, který jsme absolvovali v rámci zimního soustředění. Pokryl veškeré výdaje spojené s tímto turnajem. Takové podpory si nesmírně vážíme,“ dodává Major.

Sigma dnes nastoupí ve finále proti pátému týmu rakouské ligy, innsbruckému Tirolu

Sobota, 9.1.2021

Sigma Olomouc dnes ve finále Tipsport Malta Cupu vyzve pátý celek rakouské ligy WSG Swarowski Tirol. Do finále se dostala po předchozí výhře 2:1 nad Spartakem Trnava, v němž za Hanáky skóroval osmnáctiletý mladík Kryštof Daněk a loňská akvizice Sigmy Dominik Radič.

V pátek trenér Radoslav Látal naordinoval hráčům náročný program – dva tréninky, video rozbor středečního utkání s Trnavou a přípravu na Tirol. První dopolední trénink měl svižné tempo. Po úvodním rozcvičením následovala rychlostní průprava a hra na zkráceném hřišti s omezeným počtem doteků. Během druhého tréninku fotbalisté Sigmy nacvičovali střelbu a různé herní situace. Na závěr si zahráli na polovinu hřiště.

Zemřel Miloš Beznoska, bývalá opora obrany Sigmy Olomouc

Pátek, 8.1.2021

Se zármutkem v srdci přijali dnes nejen fanoušci SK Sigma Olomouc zprávu o úmrtí Miloše Beznosky. Do fotbalového nebe odešel v nedožitých 62 letech.

Bývalý obránce nastupoval za Sigmu v sezónách 1985/1986 až 1988/1989. Celkem za ni odehrál 83 prvoligových utkání, ve kterých si připsal 9 branek. V sezóně 1986/1987 byl u historicky první účasti Sigmy v evropských pohárech, zahrál si v 1. kole Poháru UEFA proti IFK Göteborg. Miloš Beznoska do Olomouce přišel ze Sparty, kde odehrál skoro tři stovky utkání, z Olomouce zamířil po třech úspěšných sezónách do Bohemians a následně hrál za kyperský klub Enosis Neon Paralimni. 

"Rodině a všem pozůstalým vyjadřujeme upřímnou soustrast. Čest jeho památce," uvedl klub Sigma Olomouc na svém webu.

Zdroj: sigmafotbal.cz

Olomoucká Sigma dnes na Maltě vyzve slovenský Spartak Trnava

Středa, 6.1.2021

Fotbalová liga má jen krátkou zimní přestávku a už 16. ledna pokračuje. Sigma bude hrát na hřišti posílené mistrovské Slavie. Hanáci se teď na pokračování nejvyšší soutěže připravují účastí na Tipsport Malta Cupu 2021. Na souostroví ve Středozemním moři Sigma pobývá ve dnech 4. až 10. ledna. Spolu s ní se turnaje účastní FC Zbrojovka Brno, rakouský celek WSG Swarovski Tirol Wattens a slovenský FC Spartak Trnava. Právě s Trnavou se Sigma utká jako první, a to ve středu 6. ledna v 18:00 středoevropského času.

Sigma Olomouc sehraje oba zápasy turnaje na Národním stadionu v Ta´Qali. V semifinále nejprve dnes vyzve slovenskou Trnavu. Zápas můžete sledovat ve středu od 18:00 na Nova Sport 1. Podle výsledku pak bude hrát buď o třetí nebo o první místo, a to v sobotu 9. ledna. V prvním dnešním utkání podlehla brněnská Zbrojovka rakouskému soupeři 0:2. 

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Sport