Krvavá rána jako z bitvy. David Houska si asi nezahraje, Matějovský ho málem zmrzačil

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Středa, 3.2.2021

AKTUALIZOVÁNO Krvavý šrám jako z bojiště. "Nevím na co máme ten VAR. Takhle vypadá David Houska po zákroku Matějovského,“ napsal na svém instagramu trenér Sigmy Olomouc Radoslav Látal k hrozivě vyhlížejícímu snímku holeně Davida Housky. Krvavý šrám si šikovný olomoucký záložník Houska odnesl se srážky s Markem Matějovským už v sedmé minutě duelu v Mladé Boleslavi. Sudí Alex Denev za něj hráči domácích udělil pouze žlutou kartu. 

Situaci přitom ještě přezkoumal u systému VAR. "Trefil ho blbě, dává se za to červená, jo?“ ptal se podle iDnes.cz sám sudí Denev do telefonu při prohlížení videa. No, určitě dává, ale on ji nedal. Matějovský mohl hrát dál a nakonec i sám Houska hrál skoro čtyřicet minut i s dírou na noze dál. Spokojil se s provizorním ošetřením pomocí kelenu neboli syntetického ledu ve spreji. O deset minut později šel kopat i penaltu, což nejspíš neměl dělat, protože ji neproměnil. Jakou roli v tom hrála zraněná noha, už asi ví jen sám David Houska.

Každopádně v poločasové přestávce už Davidovo účinkování v utkání skončilo. Čekalo ho šití tržného zranění, pět stehů a  cesta do nemocnice. Zítra bude ještě jeho stav posuzovat havní klubový lékař. To, že se David Houska nepostaví v neděli Spartě, je ale už teď hodně pravděpodobné. A pro Sigmu velmi nepříjemné. Chybět budou i další hráči, kteří v remízovém zápase v Boleslavi obdrželi čtvrtou žlutou kartu a čeká je stopka na jedno utkání. 

Proč ovšem sudí Alex Denev dal za tak vážné zranění Matějovskému jen žlutou kartu, ví Bůh. Boleslavský matador mohl Houskovu nohu klidně i zlomit, naštěstí se jeho kopačka svezla po Houskově holeni. Tak hnusné a bezohledné fauly by na hřišti rozhodčí vůbec neměli tolerovat. Pokud ale hráčům projdou s "pouhou" žlutou kartou, proč by si je v budoucnu v obdobné situaci zase nezopakovali... Hloupé rozhodování sudích tak ovlivňuje nejen samotný zápas, v němž nastoupili (červená karta v sedmé minutě by průběh zápasu určitě ovlivnila), ale i další zápas, kde bude zraněný hráč citelně chybět. A to může být hráč sám i jeho klub rád, že to po takovém zákroku nedopadlo mnohem hůř.

V pátek zveřejnil klub výsledek zevrubného vyšetření. Houska bude Sigmě v ligovým utkáních chybět v následujících 2 až 3 týdnech. „David utrpěl hlubokou tržně-zhmožděnou ránu v oblasti nad vnitřním kotníkem velikosti 7 až 8 cm dosahující do hloubky téměř až na holenní kost. Rentgen naštěstí vyloučil zlomeninu,“ uvedl pro klubový web hlavní lékař klubu Jiří Lošťák. „Nasadili jsme preventivně antibiotika vzhledem ke zvýšenému riziku infekce. Davidova rekonvalescence potrvá přibližně 2 až 3 týdny při nekomplikovaném průběhu,“ konstatoval Lošťák po čtvrtečním vyšetření.

Davidovi přejeme brzké udzravení bez komplikací. 

Foto: instagram radeklatal_

Fotogalerie: 
Autor: 
(rej)

Komentáře

atorvastatin 80mg canada <a href="https://lipiws.top/">lipitor 20mg canada</a> atorvastatin 20mg without prescription