Volejbalistky Olomouce zdolaly VK Brno a jdou před něj na třetí místo

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Neděle, 21.2.2021

Poslední kompletní neodehrané kolo dlouhodobé části měla v sobotu na programu extraliga volejbalistek. V kole s pořadovým číslem 11 hostila v tabulce čtvrtá Univerzita Palackého Olomouc jen o skóre lepší VK Šelmy Brno. Dramatický zápas se lámal ve vyrovnaných koncovkách třetího a čtvrtého setu a z výhry 3:1 se nakonec radovaly domácí vysokoškolačky, které se tak dostaly před svého soupeře.

Olomoučanky zahájily honbu za návratem na vyšší pozice v tabulce hned od začátku zápasu (3:1, 7:3), navíc se jim pak podařila bodová šňůra při servisu Schlegelové (8:7, 13:7) a druhá při podání Nové (16:12, 21:12). Brno sice bojovalo (23:19), ale smazat ztrátu už nedokázalo - 25:20 a 1:0.

Úvod druhé sady sice domácímu celku utekl (0:3, 3:7), čtyři body při servisu Stümpelové však znamenaly vyrovnání (7:7) a karta se začala obracet. Univerzita se brzy sama dostala do vedení (11:9), které postupně navyšovala (14:10, 20:14) a po výsledku 25:19 vedla už 2:0.

Zatímco první dva sety měly vcelku pod kontrolou Olomoučanky, ve třetím se strhla bitva, v níž se oba týmy střídaly v nejtěsnějším vedení a rozhodovalo se až v samotné koncovce. Ta se lépe vydařila Šelmám, které nejprve otočily z 19:18 na 19:21, následně si vypracovaly hned čtyři setboly (20:24) a ten třetí využily - 22:25 a 2:1.

Ztracená koncovka Hanačky zmrazila a rázem tahaly za delší konec zkušené Šelmy (1:4, 7:11). Olomouci pomohlo až pět bodů při podání Pilepičové (12:14, 17:14), jenže vzápětí bylo opět vyrovnáno (18:18). Kritický moment pro VK UP opět nastával v závěru (21:20, 21:22), ale vše rozhodla třemi parádními servisy domácí Nová, po jejíž kanonádě to bylo 25:22 a celkově 3:1 pro domácí tým.

„V utkání jsme měli pěkné momenty, hlavně ve třetím a čtvrtém setu. Nebyli jsme v tom ale stabilní, úroveň jsme neudrželi po celý průběh, a to nás stálo body,“ uvědomoval si šéf brněnské lavičky Ondřej Boula.

„Byl to těžký zápas se silným soupeřem, který se opíral o vysoké bloky. Nám první dva sety vycházela taktika, ale potom hosté zlepšili občas i se štěstím obranu, my jsme nebyli dost trpěliví a začali dělat chyby. To nás mohlo stát bod a možná i dva. Děkuji holkám, že to nakonec zvládly, a jsem moc rád za tři body,“ oddechl si domácí kormidelník Lukáš Míček, který se z pozice asistenta posunul kvůli nemoci hlavního trenéra Zapletala

Ještě před začátkem play-off čeká Olomoučanky dohrávka 14. kola extraligy, v níž se univerzita představí v pátek 26. února od 17 hodin na palubovce brněnského Králova Pole.

VK UP Olomouc - VK Šelmy Brno 3:1 (20, 19, -22, 22)

Rozhodčí: Slezák, Trumpeš

Čas: 96 minut

Diváků: 0

Olomouc: Madsenová, Valková, Nová, Stümpelová, Pilepičová, Schlegelová, libero Zilbermanová.

Brno: Širůčková, Šmídová, Faltínová, Marková, Horká, Sklenářová, libero Chlumská. Střídaly: Mikysková, Podhrázká.

Autor: 
(red)

Komentáře

I'm not sure why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or is it a issue on my end? I'll check back later on and see if the problem still exists.

I do trust all of the concepts you've offered to your post. They are very convincing and will certainly work. Still, the posts are too quick for starters. Could you please prolong them a bit from next time? Thank you for the post.

Hi there to every one, the contents existing at this website are genuinely awesome for people experience, well, keep up the nice work fellows.

It is perfect time to make some plans for the long run and it's time to be happy. I've learn this submit and if I may I wish to counsel you some attention-grabbing issues or advice. Maybe you can write subsequent articles referring to this article. I wish to learn more things approximately it!

I will right away grasp your rss as I can't in finding your email subscription link or e-newsletter service. Do you've any? Please let me understand in order that I could subscribe. Thanks.

Thanks for every other excellent post. The place else may just anyone get that kind of info in such an ideal manner of writing? I've a presentation next week, and I am at the search for such information.

Hmm it looks like your site ate my first comment (it was extremely long) so I guess I'll just sum it up what I had written and say, I'm thoroughly enjoying your blog. I as well am an aspiring blog writer but I'm still new to the whole thing. Do you have any suggestions for inexperienced blog writers? I'd genuinely appreciate it.

It's an amazing piece of writing in support of all the web viewers; they will get benefit from it I am sure.

Your style is so unique compared to other people I have read stuff from. Thank you for posting when you've got the opportunity, Guess I will just bookmark this page.

hi!,I love your writing very much! share we keep up a correspondence more about your post on AOL? I need an expert on this house to unravel my problem. Maybe that is you! Looking ahead to peer you.

Stránky