Herkules, Caesar, Neptun a ti další znovu po zimě ožívají

Chybová zpráva

Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
Úterý, 28.4.2020

AKTUALIZOVÁNO Šestice barokních kašen v centru Olomouce opět ožila, po zimní pauze se do nich vrátila voda. Olomoučané a brzy snad i návštěvníci města mohou opět obdivovat umění našich předků, vesměs olomouckých kameníků a sochařů, kteří unikátní soubor šesti kašen v letech 1683 až 1727 vytvořili.

Voda zatím ještě neproudí novodobou kašnou Arionovou, ale i ta se ke svým starším souputnicím brzy připojí. Ve čtvrtek 30. dubna ji brzy ráno začnou napouštět, okolo desáté hodiny dopolední by už mohla být plně v provozu. 

Soubor barokních kašen spolu se Sloupem Nejsvětější Trojice na Horním náměstí a morovým mariánským sloupem na Dolním náměstí je zapsanou národní kulturní památkou. Oživené kašny teď navíc výborně doplňují obnovující se ruch ve městě, kde se od včerejšího dne pomalu vrací do normálu i provoz prodejen. Chybí už jen otevření restaurací se zahrádkami, kaváren či cukráren. 

Foto: Olomoucký Rej

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

buy lipitor sale <a href="https://lipiws.top/">lipitor 20mg brand</a> lipitor 40mg oral