Sloup Nejsvětější Trojice prohlíží restaurátoři. Potřebuje pomoc

Chybová zpráva

Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
Středa, 22.7.2020

Už podruhé stoupala plošina jeřábu s restaurátory nahoru k Nejsvětější Trojici. Od poloviny července totiž prohlížejí restaurátoři barokní Čestný sloup Nejsvětější Trojice, konkrétně jeho kovové a kamenné prvky.

Město si restaurátory objednalo kvůli nutným opravám poškozených míst zejména na sochách svaté Anny, svatého Jáchyma, svatého Jeronýma a svatého Metoděje. Potřebné bude ale také očištění a rekonzervace celého povrchu památky. Prohlídky z důvodu zpracovávání restaurátorských záměrů teď provádí na zkušený restaurátor kamene Petr Gláser. Město má povinnost se o sloup, který je národní kulturní památkou a je na Seznamu světového dědictví UNESCO, důkladně starat.

Posledním velkým zásahem sloup prošel v letech 1997-2000 před zápisem na Seznam světového dědictví UNESCO, jehož 20. výročí si letos v září budeme připomínat.

Foto: Olomoucký Rej + FB Statutární město Olomouc

Fotogalerie: 
Autor: 
(rej)

Komentáře

atorvastatin 40mg over the counter <a href="https://lipiws.top/">order atorvastatin 10mg</a> lipitor pills