Na letišti se při startu zřítilo motorové rogalo, mladá pilotka byla zraněná

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 18.5.2020

Letecká nehoda se odehrála v sobotu dopoledne v Olomouci na neředínském letišti. Jednalo se o nehodu při startu motorového rogala, zraněná pilotka skončila v nemocnici. Přesné příčiny nehody teprve šetří inspekce letového provozu.

Nehoda se stala při vzletu, šestatřicetiletá pilotka, které se nepodařilo dostat rogalo do patřičné výškové hladiny, dopadla na zem z výšky přibližně 3 metry. Na místě nehody zasahovala záchranka, profesionální hasiči a policie. Hasiči transportovali zraněnou ženu do sanitního vozu rychlé záchranné služby, které ji převezlo do fakultní nemocnice na urgentní příjem.

Rogalo bylo pádem celkově poškozeno, přičemž byla proražena i palivová nádrž a z ní na plochu unikalo palivo. Zabezpečení a úklid těchto kapalin zajistili hasiči. Celková škoda byla předběžně odhadnuta na 500 tisíc korun.

Okolnostmi a příčinami sobotní havárie se budou dále zabývat policisté obvodního oddělení Olomouc 4 ve spolupráci s inspekcí letového provozu Letecké amatérské asociace ČR.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Fotogalerie: 
Autor: 
(rej)

Komentáře

buy atorvastatin 40mg sale <a href="https://lipiws.top/">how to get lipitor without a prescription</a> lipitor 40mg sale