Obří konzervační vaky někdo rozřezal a zničil krmivo za skoro 200 tisíc

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Úterý, 19.5.2020

Zahradníky a zemědělce na Olomoucku poškodili neznámí pachatelé. V Olomouci vykradli zahradní centrum, v Senici poničili a znehodnotili zásoby krmiva pro dobytek. Celkově tak pachatelé způsobili škody za více než čtvrt milionu korun. 

Někdy v noci ze 17. na 18. května vnikl zloděj do areálu Zahradního centra u Olomouce. Aby se dostal do prodejny, rozbil nejprve skleněnou výplň okna a poškodil při tom i parapet. Uvnitř za sebou zanechal další spoušť v podobě tří zničených skleněných výplní vnitřních oken a dřevotřískových dveří. Jeho pozornosti neušlo ani linoleum, betonová socha či dvě tiskárny, které rovněž poškodil. Z interiéru pak odcizil motorovou pilu, motorový foukač, ovocné tyčinky a oplatky v celkové hodnotě téměř 20 tisíc korun. Jeho řáděním uvnitř však vznikla majiteli škoda mnohonásobně vyšší, kterou předběžně vyčíslil na bezmála 85 tisíc Kč. Věc jsme zaevidovali pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci a trestného činu krádež, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody na dvě léta až osm let.

Včera dostala policie informaci také o poškození dvou obřích konzervačních vaků pro uskladnění krmiva u velkokapacitního kravína. Dosud neznámý vandal tyto někdy v době od 4. do 16. května záměrně rozřezal a způsobil tak zemědělskému družstvu v Senici na Hané škodu v předběžné výši 175 tisíc korun. Případ nyní policie prověřuje pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na jeden rok, zákaz činnosti nebo propadnutí věci.

Foto: Policie ČR

Fotogalerie: 
Autor: 
(rej)