V jezeře hledali opilou dívku, ve městě ztracené dezorientované seniory

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 27.7.2020

Troje pátrání po třech osobách se šťastným koncem mají za sebou po tomto víkendu olomoučtí policisté. V prvních dvou případech se jednalo o dezorientované seniory, kteří se ztratili, ve třetím případě šlo o dramatické hledání opilé dívky, která v noci skákala do jezera a následně nebyla k nalezení.

V pátek 24. července krátce po devatenácté hodině přijala policie oznámení o pohřešování 77letého seniora z obce na Litovelsku, kterého od zhruba půl druhé odpoledne, kdy odešel neznámo kam, postrádala jeho manželka. Pohřešovaný pán mohl působit zmateně. Policisté ihned rozjeli pátrací akci, do které bylo nasazeno několik policejních hlídek, včetně policistů pohotovostního a eskortního oddělení Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje, policejního psovoda a také rodinných příslušníků a místních dobrovolných hasičů. Pátrání se zaměřilo na všechna místa, kde by se pohřešovaný mohl zdržovat. Krátce před dvacátou hodinou přišla potěšující zpráva od dobrovolných hasičů, kteří pohřešovaného vypátrali v blízkém lese, zhruba několik set metrů od místa jeho bydliště. Pán byl nezraněn, pouze dehydratován a podchlazen. Následně byl předán do péče zdravotnické záchranné služby.

Ztracená seniorka

V sobotu 25. července krátce před dvacátou hodinou dostala policie další podobnou zprávu - rodinní příslušníci oznámili, že pohřešují svoji 88letou babičku, bydlící v Olomouci. Ta měla kolem sedmnácté hodiny odejít z návštěvy od svého syna v Olomouci, ale domů se nevrátila. Mohla působit zmateně. Policisté okamžitě rozjeli pátrání, do kterého bylo nasazeno několik policejních hlídek, včetně policejního psovoda a strážníků Městské policie Olomouc. Prohledali všechna místa v Olomouci, kde by se mohla zdržovat. Pátrání také zaměřili i na blízké okolí Olomouce. Krátce po druhé hodině v noci byla pohřešovaná vypátrána na ulici Pasteurova v Olomouci. Nebyla nijak zraněna, pouze byla dezorientovaná. Paní byla poté předána do péče rodinným příslušníkům. 

Noční pátrání po opilé dívce, skákající do vody

V sobotu 25. července kolem půl dvanácté v noci volali policii na Náklo, kde se u pískovny odehrávala hudební akce. Dívka, jevící známky poměrně silné podnapilosti, i přes zákaz ochranky, zajišťující bezpečnost koncertu, skočila do vody a plavala neznámo kam. Ochranka pak spatřila dívku zhruba 50 metrů od břehu, jak se drží bójky a nemá sílu dál plavat.

Tři z těchto mužů skočili do vody a plavali jí na pomoc, nicméně dívku již u bójky nenašli. Do pátrání po ní byli zapojeni jak policisté, tak i hasiči, kteří na člunu prohledávali hladinu. Zhruba kolem čtvrt na jednu v noci dívku policisté vypátrali na břehu, kam stačila doplavat. Nebyla nijak zraněna, pouze byla podchlazená. Policisté u ní provedli také orientační dechovou zkoušku a naměřili jí 2‰ alkoholu v dechu. Následně byla předána do péče zdravotnické záchranné služby.

Ilustrační foto: wakepark.cz

Autor: 
(rej)

Komentáře

generic lipitor 20mg <a href="https://lipiws.top/">buy lipitor 80mg pills</a> buy atorvastatin 40mg