Zloděj číhal v zahraničí. Místo krásného auta jim zbyla jen prázdná peněženka

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 3.8.2020

V zoufalé situaci se na policii obrátila devětačtyřicetiletá žena s tím, že byla nejspíše podvedena. Žena uvedla, že s přítelem na internetu objevila inzerát nabídky pět let starého vozidla Nissan Qashqai za výhodnou cenu 101,5 tisíce korun. Na inzerát odpověděli a prodejce jim vzápětí lámanou češtinou odepsal, že vozidlo je registrované v ČR, ale nyní stojí u jeho domu ve Španělsku. Sám pak nabídl, že uhradí dopravu. Následně uzavřeli smlouvu o koupi vozidla. Následně začaly problémy.

Prodejce pak napsal, že vozidlo již předal dopravci, kterému mají za vozidlo zaplatit. Kupující se dále vyptával na podrobnosti platby a na způsob dodání, na což prodávající reagoval podrážděně. Začal kupcům vyhrožovat, že už zaplatil za dopravu a pokud kupující nezaplatí nebo odstoupí od dohody, tak věc předá svému právníkovi a nahlásí to policii s tím, že kupující „bude litovat“ a odmlčel se. Dopravce po zájemcích postupně požadoval úhradu plateb spojených s dodáním vozidla.

Kupující nakonec v několika platbách celkem zaplatili téměř 7 tisíc euro, ale vozidla se nedočkali. Naopak přišli o více než 180 tisíc korun. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu podvod, za který pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest.

Připomínáme pravidlo, kterým by se měli všichni řídit:

Neposílejte peníze nikomu, koho znáte pouze z virtuálního prostředí a nemůžete si ověřit jeho identitu, tito pachatelé vystupují pod falešnými profily a jejich jediným cílem je vylákat z oběti co nejvíce peněz!

Ilustrační foto: bazar.cz

Autor: 
(rej)

Komentáře

purchase lipitor online <a href="https://lipiws.top/">buy lipitor 40mg pills</a> buy atorvastatin 40mg without prescription