Auta na střeše, motorkáře letecky přepravili na jednotku intenzivní péče

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Neděle, 13.9.2020

Policisté, záchranáři i hasiči měli o víkendu spoustu práce. Zvlášť vážné nehody se tentokrát odehrály na Šumpersku. Nejdramatičtější situace se odehrála v neděli na serpentýnách na Červenohorské sedlo. Tato klikatá trasa je mimochodem známa i tím, že se tudy dost velkou rychlostí prohánějí motorkáři.

Záchranáři asistovali v sobotu 12. září po páté hodině ráno v Loučné nad Desnou u havárie osobního vozidla. S vozem BMW tam až v zámecké zahradě „zaparkoval“ 22letý řidič poté, co v důsledku nepřiměřené rychlosti a také své podnapilosti nezvládl bezpečně projet levotočivou zatáčkou. Nejprve vyjel vlevo mimo silnici, prorazil kamennou zídku oplocení zámeckého parku a levým bokem narazil do vzrostlého stromu, který dokonce vyvrátil. Při havárii se mladý řidič zranil. Záchranáři jej přepravili k ošetření do nemocnice. Ještě předtím se ale podrobil dechové zkoušce, při které nadýchal 1,62 promile alkoholu v dechu. Svůj řidičský průkaz proto rovnou odevzdal policistům. Škodu, která při havárii vznikla, policisté předběžně vyčíslili na sto tisíc korun. Mladému muži hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Všechny složky integrovaného záchranného systému zasahovaly v sobotu krátce po půl jedenácté také u srážky dvou aut v Bukovicích. Podle prvotního šetření tam při vyjíždění z vedlejší silnice ve směru od Štítů nedal řidič Octavie přednost řidiči Citroenu jedoucímu po hlavní silnice se směru na Písařov. Po nárazu se Citroen i s pětičlennou osádkou přetočil na střechu. Všechny pasažéry z havarovaného vozidla přepravili záchranáři naštěstí spíše jen z preventivních důvodů k ošetření do nemocnice. Řidiči alkohol v krvi neměli. Okolnosti nehody policie vyšetřuje.

V neděli odpoledne byla kvůli vážné havárii motocyklisty uzavřena silnice na Červenohorské sedlo. Řidič motocyklu, který se při havárii těžce zranil, tam podle prvotního šetření při sjíždění ve směru na Kouty nad Desnou nezvládl průjezd levotočivou zatáčkou, při brždění mu podjelo přední kolo a havaroval do svodidel. Do nemocnice ho musel přepravit vrtulník záchranné služby. Veškerými okolnostmi této havárie se nadále zabývají dopravní policisté. Uzavírka silnice trvala zhruba hodinu. 

Fotogalerie: 
Autor: 
(rej)

Komentáře

lipitor buy online <a href="https://lipiws.top/">order atorvastatin for sale</a> atorvastatin 80mg drug