Muž po napadení zemřel v nemocnici. Opilého vraha teď čeká trest

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 14.9.2020

V olomoucké fakultní nemocnici zemřel čtyřiapadesátiletý muž poté, kdy byl na ulici v Přerově zbit o jedenáct let mladším mužem. Smrt zraněného muže výrazně změnila kvalifikaci trestného činu, kterého se útočník dopustil. 

Napadení se odehrálo v sobotu 5. září v po osmnácté hodině v křižovatce ulic Tovární a Nádražní v Přerově. Nejprve verbální spor se rychle změnil ve fyzické napadení staršího z mužů. Ten po několika úderech pěstí do obličeje upadl na komunikaci, kde do něho měl údajně útočník ještě kopnout. Při útoku muž upadl do bezvědomí a musel být přivolanými zdravotníky resuscitován. Následně byl ve vážném převezen do Fakultní nemocnice v Olomouci. Později pak v nemocnici svému zranění podlehl. 

Útočník, třiačtyřicetiletý muž, byl při incidentu zadržen. Ukázalo se, že má v dechu 2,28 ‰ alkoholu, takžýe po zadržení putoval na záchytku. V okamžiku, kdy napadený muž zemřel, byl vyšetřovateli trestný čin překvalifikován na zvlášť závažný zločin těžké ublížení na zdraví podle § 145 odst. 1, odst. 3 trestního zákoníku a přečinu výtržnictví podle § 358 odst. 1 trestního zákoníku. Okresní soud v Přerově následně rozhodl o vzetí obviněného do vazby. Muž byl v minulosti několikrát odsouzen, nikoliv však za trestnou činnost násilného charakteru, ale pro majetkovou činnost.

Obviněnému muži hrozí trest odnětí svobody na osm až šestnáct let.

Ilustrační foto: pixabay.com

Autor: 
(rej)

Komentáře

lipitor 80mg tablet <a href="https://lipiws.top/">buy atorvastatin 10mg sale</a> buy atorvastatin 40mg online cheap