Osudná třináctá hodina - dvě vážné nehody se zraněním

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 21.9.2020

Neděle přinesla dvě vážné dopravní nehody, z nichž si odnesli různě vážná zranění motorkáři a jedna spolujezdkyně. K tomu navíc u obou nehod vznikly i dost velké hmotné škody. Obě nehody se odehrály jen krátce po sobě, okolo třinácté hodiny.

První nehoda se stala krátce před třináctou hodinou u Litovle. Z policejního šetření vyplývá, že 47letý motorkář, jedoucí na motocyklu Honda ve směru na Litovel, nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem motocyklu a jiným okolnostem, následkem čehož zezadu narazil do Škody Octavia, řízené 43letou řidičkou, která se chystala na tříramenné křižovatce odbočit vlevo. Po střetu upadl motocyklista na zem a způsobil si zranění, s nímž musel být letecky přepraven do nemocnice. U obou účastníků nehody byly provedeny orientační dechové zkoušky, které byly negativní. Dvoučlenná osádka auta zraněna nebyla. Celková hmotná škoda je v tuto chvíli odhadována na předběžně 80 tisíc korun. Řidiči motocyklu byla uložena pokuta v příkazním řízení.

Krátce po třinácté hodině pak policie dostala oznámení o další dopravní nehodě na čtyřramenné křižovatce u Výklek. Z prozatím nezjištěných příčin se zde střetla Škoda Fabia, kterou řídil 58letý řidič, jedoucí od Kozlova směrem na Výkleky, s motocyklem Honda, řízeným 37letou motocyklistkou, která jela od obce Daskabát směrem na Staměřice. V prostoru čtyřramenné křižovatky došlo ke střetu. Po něm upadla motorkářka na zem. Motocykl i osobní vozidlo bylo nárazem odhozeno mimo komunikaci. Při nehodě došlo ke zranění motorkářky a také 60leté spolujezdkyně ze škodovky. Obě zraněné ženy skončily v péči zdravotnické záchranné služby a byly transportovány do nemocnice. Alkohol byl u řidiče vozidla vyloučen orientační dechovou zkouškou, u zraněné motorkářky, z důvodu jejího zranění, nemohla být dechová zkouška provedena, byl nařízen odběr krve. Celková hmotná škoda je v současné době odhadována na předběžně 250 tisíc korun.

Přesné příčiny nehody, její okolnosti a souvislosti, stejně jako celý její průběh, jsou nadále v šetření.

ILUSTRAČNÍ FOTO: Policie ČR

Autor: 
(rej)

Komentáře

order lipitor 20mg online <a href="https://lipiws.top/">order lipitor 40mg for sale</a> atorvastatin 80mg generic