Střepy, krev a zranění. Pokus o krádež skončil jako v akčním filmu

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Neděle, 27.9.2020

Jak scéna z akčního filmu vypadalo finále pokusu o krádež zboží z prodejny v Olomouci. Pachatel skončil v rukou policie, mladík, který jej pomohl chytit, byl ale zraněn. 

V sobotu 26. září 2020 po poledni se čtyřiadvacetiletý muž rozhodl, že si bez peněz "nakoupí" v jedné z prodejen v ulici Kosmonautů v Olomouci. Zboží, které si vybral, si uschoval rovnou pod mikinu. Tak se mu podařilo ukrýt několik šamponů i půllitrovou láhev alkoholu v celkové hodnotě téměř 2000 korun. S tímto zbožím prošel přes pokladny, aniž by za ně zaplatil. Muže ovšem zaregistroval zaměstnanec ostrahy, který ho chtěl i s nezaplaceným nákupem zadržet.

Zloděj se však nechtěl své kořisti vzdát a i za cenu násilí si jej chtěl ponechat. Došlo proto mezi nimi k fyzické potyčce. V tu chvíli měl okolo procházet další muž, který vše viděl a rozhodl se ostraze pomoci zloděje zpacifikovat. V okamžiku, kdy se mu snažil zabránit v pohybu a chytil ho za ruce, oba ztratili rovnováhu a propadli skleněnou výlohou, která nápor nevydržela, až ven na ulici. Na rozbité výloze vznikla škoda v předběžné výši 15 tisíc korun. Jednadvacetiletý mladík, který pachatele pomáhal zadržet, byl zraněn a musel být ošetřen v nemocnici. Při potyčce se rozbila také láhev alkoholu, kterou si chtěl zloděj odnést. Zbytek zboží byl vrácen nepoškozen zpět do prodeje.

Policisté, kteří na místo dorazili, zjistili, že podezřelý muž již má s krádežemi zkušenosti, neboť byl za takový skutek v minulosti odsouzen. Dechová zkouška pak potvrdila, že je pořádně opilý. Naměřená hodnota přesáhla 2,1‰ alkoholu v dechu. Muže nakonec policisté předali k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici.

"V dané věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádež. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí muži trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta," dodala mluvčí policie Lenka Vanková.

Ilustrační foto: pixabay.com

Autor: 
(rej)

Komentáře

buy atorvastatin 10mg sale <a href="https://lipiws.top/">lipitor 10mg without prescription</a> atorvastatin 20mg price