Opilý cizinec: nejdřív si zdřímnul na křižovatce, pak naboural do policejního auta

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Středa, 7.10.2020

Včera krátce po dvaadvacáté hodině jsme dostala policie hlášení o opilém řidiči, který se ve voze Volkswagen Golf pohybuje po ulici Dvořákova a Želatovská v Přerově. Policisté, kteří vyjeli tuto skutečnost prověřit, řidiče záhy spatřili. Svůj automobil sám zastavil v prostoru křižovatky ulic Žižkova a Klívarova a zůstal sedět ve vozidle. Nejsúíš ho alkohol na chvíli zcela zmohl. 

Hlídka tedy muže vyzvala, aby vypnul motor a z vozidla vystoupil. Na místo se mezitím dostavila i další hlídka policistů, která své služební auto zastavila před kontrolovaným vozem. Řidič Golfu však na výzvu nereagoval, rozjel se a  čelně narazil do levého boku policejního vozidla. Při tomto manévru motor Golfu zhasnul. Řidič se sice ještě snažil vozidlo nastartovat, ale to už mu policisté nedovolili. Za užití donucovacích prostředků jej z vozidla vytáhli ven předními dveřmi na straně spolujezdce. Poté jej na zemi spoutali.

Po provedení lustrace v informačních systémech zjistili, že se jedná o čtyřiadvacetiletého cizince. Mladý návštěvník pak absolvoval orientační dechovou zkoušku, která prokázala, že je skutečně pod vlivem alkoholu. Přístroj mu naměřil hodnotu přes 1,7‰ alkoholu v dechu. Opakovanou zkoušku i lékařské vyšetření spojené s odběrem krve cizinec odmítl. Najevo vyšla také skutečnost, že muž není ohlášen k pobytu na území ČR.

Vzniklá škoda na služebním vozidle byla předběžně vyčíslena na 30 tisíc korun,  škoda na Golfu na 10 tisíc korun. Při incidentu nebyl nikdo zraněn. Podezřelý cizinec byl nakonec převezen na protialkoholní záchytnou stanici. 

V této věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

buy atorvastatin sale <a href="https://lipiws.top/">cheap lipitor 10mg</a> atorvastatin price