Hasiči zachránili dítě z hořícího bytu ve čtvrtém patře, dům museli evakuovat

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Sobota, 10.10.2020

Z hořícího bytu v pátek vpodvečer přerovští hasiči zachránili dítě. Hořelo v panelovém domě ve 4. patře v Předmostí v Přerově. Z paneláku museli hasiči evakuovat dvaadvacet lidí.

Událost byla nahlášena na krajské operační a informační středisko v 17. 38 s tím, že jde z oken bytu hustý kouř. Po průzkumu hasiči na místě zjistili, že je uvnitř hořícího bytu chlapec. Situaci zhoršovalo to, že byt byl velmi silně zakouřený a viditelnost téměř nulová.

V silně zakouřeném prostředí nakonec hocha v jednom z pokojů našli a s dýchací maskou ho vyvedli ven. Spolu s dalšími dvěma osobami, které byly intoxikovány kouřem, jej po podání kyslíkové terapie předali záchranářům zdravotnické záchranné služby.

Současně probíhal hasební zásah, který hasiči vedli schodištěm budovy, a evakuace obyvatel. Celkově jich objekt opustilo 22. Jelikož byl objekt silně zakouřený, odvětrali jej hasiči s pomocí přetlakové ventilace. Následně se většina obyvatel mohla vrátit domů.

„Příčinu požáru na místě zjišťuje náš vyšetřovatel v součinnosti s PČR. Škodu předběžně odhadujeme na více než půl milionu korun,“ uvedla mluvčí HZS Olomouckého kraje Lucie Balážová.

Na místě zasahovala profesionální jednotka z Přerova, jednotka SŽDC a jednotka sboru dobrovolných hasičů Přerov.

Fotogalerie: 
Autor: 
(rej)

Komentáře

atorvastatin where to buy <a href="https://lipiws.top/">atorvastatin 10mg over the counter</a> order generic lipitor 10mg