Po ztraceném seniorovi pátrala policie, psovod i vrtulník. Příběh měl dobrý konec

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Úterý, 20.10.2020

Pátrání po ztraceném seniorovi se odehrávalo dnes (20. října) od rána v Olomouci. O půl deváté ráno na linku 158 oznámila žena, že má obavy o svého 83letého příbuzného z Olomouce – Chválkovic. Žena policistům řekla, že jej viděla naposledy včera kolem 17. hodiny, když odešel se psem na procházku. Dodala, že mobilní telefon si na procházky po okolí nebrává, a že často chodívá po polích a cestách směrem na Svatý Kopeček.

Okamžitě začalo policejní pátrání. Do akce se zapojily téměř dvě desítky policistů, a to jak z územního odboru Olomouc, tak z pohotovostního a eskortního oddělení Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje a také psovod se služebním psem Ellcid. O spolupráci byla požádána i Městská policie Olomouc a také starostové okolních obcí, kteří na žádost policie vyhlásili po seniorovi pátrání v místních rozhlasech.

Velitel pátrací akce požádal o pomoc také kolegy z Letecké služby PČR, kteří se do pátrání zapojili krátce před polednem. Zhruba za půl hodiny letu hlídka z vrtulníku uviděla u hřbitova v obci Hlušovice muže, který odpovídal popisu, a vedle něj psa. Muže vzápětí na místě kontaktovali policisté, kteří potvrdili, že se jedná o pohřešovaného seniora. Toho pátrání po jeho osobě dost překvapilo. "Muž policistům sdělil, že odešel na procházku, přespal v rodinné chatě v obci Štarnov a právě se vrací domů. Policisté předali „výletníka“ v pořádku rodinným příslušníkům," popsal policejní mluvčí Libor Hejtman dobrý konec tohoto pátrání.

Fotogalerie: 
Autor: 
(rej)

Komentáře

atorvastatin canada <a href="https://lipiws.top/">buy atorvastatin 20mg for sale</a> buy lipitor 40mg online