Noční zásah hasičů silně zkomplikovaly hromady haraburdí kolem hořícího domu

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Neděle, 15.11.2020

Vysokou škodu způsobil požár, který hasiči řešili v neděli v noci v rekreační oblasti poblíž Lipníku nad Bečvou. Velké problémy přitom měli hasiči s množstvím haraburdí, které bylo uskladněno v blízkosti hořícího domu. Za tmy to velmi komplikovalo jejich zásah. 

Na operační středisko bylo nahlášeno ve 3 hodiny v noci, že v zahrádkářské oblasti hoří chata. Operační důstojníci vyslali na místo pět jednotek, které po prvotním průzkumu potvrdily, že hoří jednopodlažní zděný objekt s podkrovím, požár ovšem byl už ve třetí fázi. Hasiči nejprve vyloučili, že by byl někdo uvnitř a pak pomocí pěti útočných proudů začali hasit. Jako zdroj vody posloužila řeka Bečva, kde bylo zřízeno čerpací stanoviště.

"Zásah velmi komplikoval naskladněný materiál v okolí chaty, který činil objekt špatně přístupným a pohyb v bezprostřední blízkosti chaty byl také ve tmě nebezpečný. I přesto hasiči požár rychle lokalizovali. Aby zamezili jeho šíření do okolí, ochlazovali naskladněný materiál i porost vodou," popsala nelehký zásah mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Ráno v neděli ještě hasiči na místě proáděli dohašovací práce. To znamená, že vyhledávali skrytá ohniska hoření a prolévali je vodou. Během dne pak museli odvážet naskladněný materiál, abych se dostali blíž k objektu a mohli rozebrat jeho konstrukci a dohasit ji.

Škoda byla předběžně odhadnuta na 2 miliony korun.  Příčinu vzniku ohně na místě vyšetřoval vyšetřovatel hasičů ve spolupráci s Policií ČR.

U požáru zasahovaly dvě profesionální jednotky ze stanice Lipník nad Bečvou a Přerov a tři jednotky SDH Lipník nad Bečvou, Nové Dvory a Osek nad Bečvou.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Fotogalerie: 
Autor: 
(rej)

Komentáře

order lipitor 10mg online <a href="https://lipiws.top/">buy lipitor 40mg sale</a> buy atorvastatin 40mg generic