Hřbitovní fantom dopaden. Lupič okradl na hřbitově dvanáct žen

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Úterý, 1.12.2020

Kriminalistům z Olomouce se podařilo objasnit sérii krádeží na hřbitovech v Olomouci a Opavě. V případu zadrželi a obvinili čtyřiatřicetiletého muže z Opavy ze zločinu krádež a přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Obviněný muž je podezřelý, že v době od 11. října do 10. listopadu 2020 okradl dvanáct žen na městských hřbitovech, a to sedm v Olomouci a pět v Opavě. Muž se zaměřoval na ty nejzranitelnější – na seniorky. Vždy v nestřeženém okamžiku, když seniorka upravovala hrob a položila si přitom kabelku na pomník, využil její nepozornosti a tašku ji odcizil. V lupu následně nalezl mimo jiné hotovost, mobilní telefony, platební karty či dioptrické brýle. Celkem odcizil věci za téměř 50 tisíc korun.

Kriminalisté společně s kolegy z Moravskoslezského kraje rozjeli po pachateli rozsáhlé pátrání. Důkladně vyhodnocovali získané informace, kamerové záznamy, zajištěné stopy. Klec spadla v úterý 10. listopadu dopoledne, když policisté zadrželi podezřelého přímo na ústředním hřbitově v Olomouci.

Policisté zjistili, že muž se krádeže dopustil i přesto, že byl Okresním soudem v Opavě v posledních třech letech odsouzen za přečin krádež k podmíněnému trestu odnětí svobody. Trestnou činnost tedy spáchal v podmínce. Navíc se jí dopustil v době nouzového stavu vyhlášeného Vládou ČR, za což mu hrozí přísnější trest, a to na dvě léta až osm let.

Kriminalisté podali okresnímu státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby, který soud akceptoval a poslal jej za mříže.

Ilustrační foto: pixabay.com


Komentáře

brand lipitor 20mg <a href="https://lipiws.top/">lipitor 40mg canada</a> cheap atorvastatin 80mg