Strojvedoucí v civilu se zastal cestujících, málem za to zaplatil životem

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Čtvrtek, 3.12.2020

Brutální útok se odehrál v pondělí 30. listopadu ve vlaku na Hranicku. Pachatel útoku je nyní za mřížemi, napadený muž v nemocnici. Co se vlastně stalo? 

K dramatu došlo v pondělí 30. listopadu 2020 odpoledne. Ve spěšném vlaku mezi železničními stanicemi Teplice nad Bečvou a Černotín na Hranicku jel aresivní muž, zřejmě pod vlivem některé omamné látky, a plival na cestující ve vagoně. Pětačtyřicetiletý cestující, mimochodem strojvedoucí, který údajně jel do služby, upozornil muže, aby tohoto chování zanechal. Mezi muži došlo k hádce, která přerostla ve fyzické napadení. Plivající muž napadl spolucestujícího nožem a pokračování v útoku zabránil až přivolaný strojvůdce. Útočník poté z vlaku utekl. Zraněný muž byl s bodnými zraněními převezen do nemocnice.

Policisté okamžitě začali po nebezpečném pachateli pátrat. Do pátrání se zapojili i kolegové ze Zlínského kraje. Kriminalisté územního odboru Přerov podrobně analyzovali získané informace a zajištěné stopy. Na jejich základě se jim podařilo zjistit totožnost pachatele, a to třicetiletého muže z Hranic. Během několika hodin kriminalisté útočníka vypátrali a v úterý 1. prosince ráno jej zadrželi ve Valašském Meziříčí. Na základě zjištěných informací a zajištěných stop si pak případ převzali krajští kriminalisté. 

Kriminalisté Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje dnes zahájili jeho trestní stíhání pro zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu. Zároveň podali státnímu zástupci, aby vydal návrh na vzetí muže do vazby, což pak soud akceptoval a poslal agresora do vazby. Obviněnému muži hrozí za zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu trest odnětí svobody na deset až osmnáct let.

Ilustrační foto: pixabay.com


Komentáře

order lipitor online cheap <a href="https://lipiws.top/">atorvastatin for sale</a> cost atorvastatin 40mg