V Hejčíně se zřítila část domu. Místo prohledali cvičení psi, nikdo nebyl zraněn

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Středa, 6.1.2021

Zásah policie, profesionálních jednotek hasičů a pomoc kynologů si vyžádala mimořádná situace po zřícení části stěny domu v Olomouci na Mrštíkově náměstí. Oznámení prostřednictvím hovoru na linku 112 tísňového volání převzalo operační středisko v úterý 5. ledna krátce před dvacátou hodinou. 

"Policisté na místě zjistili, že došlo k pádu části zdiva neobydleného domu. Po prohlídce poškozeného domu na místě přítomný statik rozhodl, že není nutná evakuace obyvatel sousedního domu. Při zřícení nebyl nikdo zraněn," uvedla mluvčí Policie ČR Petra Vaňharová. "Ve věci provádíme potřebná šetření, zda – li nedošlo ke spáchání protiprávního jednání a současně spolupracujeme s Magistrátem města Olomouce."

Jedná se o starý neobydlený dům v řadové zástavbě. Spadla část stěny, vystavěné t zakzvaných vepřovic. "Z důvodu vyloučení nebezpečí zasypaných osob pod sutinami velitel zásahu rozhodl o povolání kynologů pro sutinové pátrání z Jihomoravského kraje. K místu se rovněž dostavili zástupci statutárního města a také vyžádaný statik," uvedl mluvčí Hasičského záchranného sboru Zdeněk Hošák. 

Pátrání v sutinách vyloučilo možnou přítomnost zavalených, zasypaných osob. Po ohledání a prověření stavu budovy provedli hasiči kvůli bezpečnosti lidí v okolí několik kroků ke stabilizaci budovy. S využitím speciální techniky pro destrukce, vybavení s výdřevou, pomáhala profesionální jednotka z Prostějova. Hasiči postupně místa vykazující rizika či nebezpečí zajistili pažením a vnitřní stabilizací jištěním. 

"Jednalo se o velmi náročný zásah v nepřístupném terénu, po celou dobu naší činnosti bylo nutné dodržovat maximální bezpečnostní opatření s ohledem na hrozící nebezpečí celkového zřízení poškozeného domu a tím i patrné další následky pro další domy v těsné blízkosti," dodal Zdeněk Hošák. 

Foto: HZS Olomouckého kraje a Google Maps Streetview

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

atorvastatin 10mg sale <a href="https://lipiws.top/">order atorvastatin for sale</a> lipitor price