Z oken domu šlehaly plameny, uvnitř byl zraněný muž. Později podlehl zraněním

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 18.1.2021

Z oken rodinného domu šlehají plameny a uvnitř někdo je. Tak byl v neděli dopoledne ohlášen požár objektu v řadové zástavbě v Lošticích. 

Operační důstojníci na místo vyslali čtyři jednotky hasičů, k požáru jela i policie a záchranka. Hasiči po průzkumu zjistili, že hoří v prvním patře rodinného domu a požár se šíří i na střechu. Důležité bylo zjistit, jaká je situace uvnitř bytu. Policisté mezitím společně s hasiči po dobu zákroku uzavřeli částečně Olomouckou ulici a dopravu odklonili přes okolní ulice.

Podle informací od oznamovatelů měli v domě být dva lidé. Jednu osobu vyvedli ven těsně před příjezdem hasičských jednotek. Druhého člověka začali hasiči ihned hledat s tím, že bez prodlení zahájili také hasební práce. V hořícím a silně zakouřeném bytě nalezli zraněného devětapadesátiletého muže, kterého vynesli do bezpečí a začali resuscitovat. "Následně jej předali do péče záchranářům, kterým poté asistovali s transportem pacienta do vrtulníku přivolané letecké záchranné služby," uvedla mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Lucie Balážová. Vážně zraněný muž bohužel navzdory péči záchranářů zemřel na zástavu srdce.

Požár dostali hasiči pod kontrolu 3C proudy a zamezili tak jeho šíření do dalšího bytu v objektu. "Prostor jsme zkontrolovali termokamerou. Rozebrali jsme také část mezistropního prostoru, vyhledali jsme skrytá ohniska hoření a dohasili je. Poté jsme budovu odvětrali pomocí přetlakové ventilace," dodala Lucie Balážová.

Škoda byla předběžně odhadnuta na 600 tisíc korun. "Příčiny požáru zjišťujeme ve spolupráci s vyšetřovatelem hasičského záchranného sboru. Po vychladnutí požářiště bude provedeno jeho ohledání. V danou chvíli nemůžeme vyloučit jak technickou závadu, tak i nedbalostní či úmyslné jednání," konstatoval policejní komisař Libor Hejtman.

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

buy atorvastatin 80mg for sale <a href="https://lipiws.top/">order atorvastatin 40mg without prescription</a> buy lipitor 80mg generic