Nebezpečný sexuální agresor je za mřížemi. Cizinec ubližoval a znásilňoval

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Čtvrtek, 28.1.2021

Po nebezpečném sexuálním útočníkovi začali v neděli 10. ledna 2021 pátrat olomoučtí kriminalisté. Z prvotního šetření policie věděla, že zatím neznámý násilník měl předchozí večer vejít do neuzamčené plechové boudy na odlehlém místě v Olomouci a zde překvapit nic netušící usínající pár. "Útočník nejprve fyzicky napadl muže a v momentě, kdy poškozený zůstal ležet nehybně na zemi, zaútočil i na ženu. Tu nejenže fyzicky napadl, ale následně ji i znásilnil a z místa odešel," uvedla policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Po neznámém útočníkovi se rozběhlo rozsáhlé pátrání a na základě informací a poznatků zjištěných operativní činností a následně i vyhodnocením kamerových záznamů z okolí místa činu, se podařilo kriminalistům vytipovat během krátké doby podezřelého pachatele. Jednalo se o 42letého muže cizí státní příslušnosti, kterého kriminalisté o pár dní později v Olomouci také zadrželi.

Prověřování kriminalistům komplikovala skutečnost, že komunita osob, vůči kterým trestná činnost směřovala, jsou lidé bez domova a získání svědeckých výpovědí, bylo vzhledem k jejich zastižení, obtížné. V průběhu šetření, zejména pak z výslechů zúčastněných osob a  z vyhodnocení zajištěných stop kriminalisté zjistili, že útočník má na svědomí ještě další skutky, a to ze září a října minulého roku. Jednalo se o další znásilnění dvou žen a několik fyzických napadení. I v těchto případech šlo o útoky směřované na osoby z prostředí bezdomovců.

"Jednání pachatele vykazovalo ve všech případech značnou podobnost. Útočník páchal trestnou činnost na osobách pocházejících z komunity sociálně vyloučených obyvatel a shodu kriminalisté spatřovali i ve způsobu a intenzitě provedení sexuálně motivovaného napadení. V průběhu prověřování vyšlo také najevo, že útočník potřeboval ke svému sexuálnímu uspokojení předchozí fyzické násilí," upřesnila okolnosti řádění agresora Petra Vaňharová.

Prostřednictvím mezinárodní spolupráce kriminalisté zjistili, že muž byl ve své zemi v minulosti soudně trestán za trestné činy loupeže a znásilnění.

Důslednou a profesionální činností kriminalistů si dva dny od zadržení sexuální agresor vyslechl obvinění hned z několika trestných činů proti lidské důstojnosti v sexuální oblasti a trestných činů proti zdraví. Kriminalisté dali podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který soud akceptoval. Trestní stíhání probíhá vazebně. Cizinci nyní hrozí trest odnětí svobody na tři léta až deset let.

Autor: 
(rej)

Komentáře

purchase lipitor pills <a href="https://lipiws.top/">atorvastatin 20mg cost</a> buy atorvastatin 10mg online