Tragický požár: v půdních prostorách při dohašování našli hasiči lidské ostatky

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pátek, 29.1.2021

Osm profesionálních a dobrovolných jednotek zasahovalo ve čtvrtek 28. ledna v Moravském Berouně u rozsáhlého požáru bytového domu. Budova má po požáru zcela poškozenou střechu a došlo ve většině plochy ke zřícení, propadu stropů v bytech po střechou. Při požáru bohužel zemřel jeden člověk. 

Před příjezdem prvních jednotek se obyvatelé samostatně a dobrovolně evakuovali, hasiči poté provedli celkový průzkum v bytech. Rozsah zahoření lze přiblížit na ploše 10x30 metrů. Pomocí několika hasebních prodů, uvnitř v dýchací technice hasiči pokračovali v postupném dohašováni a rozebírání konstrukcí. K činnosti byla rovněž využita výšková technika. Ve spolupráci se zástupci města jsem 17 osobám zajistili náhradní ubytování, zásah pokračoval až do brzkých ranních ranních hodin! Škoda se bude pohybovat v milonech korun, příčina je v šetření. U události postupně zasahovaly hasičské jednotky ze Olomouckého a Moravskoslezského kraje.

"Při dohašovacích pracích v troskách půdního prostoru nalezli hasiči ostatky lidského těla, s největší pravděpodobností se bude jednat o osobu, u které bylo podezření možné přítomnosti uvnitř budovy v částech po destrukci.  Veškeré okolnosti jsou předmětem vyšetřování této tragédie pod kompetencí Policii ČR," uvedl mluvčí HZS Zdeněk Hošák. Na místě byla i policie. "Po příjezdu policistů se obyvatelé domu již nacházeli před hořícím objektem. Policistům uvedli, že na půdě domu občas přespává místní bezdomovec. Potvrdit přítomnost muže v hořícím domě však nedokázali přesně určit. V průběhu zásahu nalezli hasiči v troskách půdního prostoru ohořelé ostatky lidského těla," doplnila mluvčí Policie ČR Petra Vaňharová. 

V dopoledních hodinách na místo dorazí specialisté z řad hasičů a policistů k rozsáhlejšímu došetřování příčin vzniku požáru, po ochladnutí a celkovém dohašení požářiště.

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

order lipitor online cheap <a href="https://lipiws.top/">cost atorvastatin 10mg</a> lipitor 40mg us