Cestou z kopce dostal autobus s cestujícími smyk. Naboural do zaparkovaných aut

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Středa, 3.2.2021

Čtyřiačtyřicet dopravních nehod eviduje za jediný den policie v Olomouckém kraji. Na silnicích se během úterý 2. února vytvářela ledovka, která řidičům komplikovala jízdu. Většinou se jednalo o malé dopravní nehody bez zranění, u kterých nebylo zapotřebí policistů. Něteré ale byly vážnější. Při jedné takové boural autobus, který se dostal cestou z kopce do smyku, při další vážnější nehodě se srazil náklaďák s traktorem. 

I když většina nehod nebyla vbážná, u některých musela zasahovat policvie a také další složky integrovaného záchranného systému. "Přesto jsme během včerejšího dne šetřili 24 dopravních nehod, při kterých bylo pět osob zraněno. Škoda na vozidlech dosáhla výše téměř 3 miliony korun. Ve 14 případech řidiči zapříčinili dopravní nehody jízdou s nepřiměřenou rychlostí, kterou nepřizpůsobili stavu komunikaci," uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Ke dvěma takovým dopravním nehodám došlo během včerejšího dne dopoledne mezi obcemi Šternberk a Paseka na silnici č. III/4451. Řidič autobusu jel od Šternberka na Komárov a při sjíždění z kopce nepřizpůsobil rychlost jízdy a při brždění na zledovatělé komunikaci dostal smyk, přejel do protisměru a narazil do domu a několika odstavených vozidel. V autobuse cestovalo 16 pasažérů. Při nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn. Škoda dosáhla 150 tisíc korun. Řidič nebyl pod vlivem alkoholu.

Ve stejném úseku, jen o pár stovek metrů dále došlo k další bouračce mezi obcemi Komárov a Paseka. Řidič nákladního vozu Iveco jel směrem na Paseku. Zhruba 50 až 70 metrů před ním jel ve stejném směru řidič traktoru s vlečkou, který při jízdě z kopce dostal na zledovatělém povrchu komunikace smyk a zůstal stát přes oba jízdní pruhy. Řidič dodávky začal brzdit, aby zabránil střetu, ale vozidlo se na ledovce stalo neovladatelné a narazilo do traktorového přívěsu. V dodávce cestoval spolujezdec, který nebyl za jízdy připoután bezpečnostním pásem a při střetu s traktorem narazil hlavou do čelního skla. Se zraněním se nechal ošetřit v nemocnici ve Šternberku. Oba řidiči vyvázli bez zranění. Dechové zkoušky na alkohol byly u nich negativní. Škoda na vozidlech dosáhla 110 tisíc korun.

Další z vážnějších dopravních nehod, a to dvou nákladních a jednoho osobního vozidla se zraněním osob se stala na silnici č. I/11 v úseku mezi obcemi Šumperk a Rapotín. 

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

buy lipitor 20mg without prescription <a href="https://lipiws.top/">buy lipitor 80mg without prescription</a> lipitor 20mg brand