Tragédie v Lošově: opilý muž zastřelil syna své partnerky

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 15.2.2021

Vražda se odehrála ve čtvrtek v noci v olomoucké městské části Lošov. Tragický případ byl vyústěním sporu mezi mužem a synem jeho přítelkyně. Kriminalisté teď pětačtyřicetiletého muže stíhají pro zvlášť závažný zločin vraždy.

Ve čtvrtek 11. února 2021 po dvaadvacáté hodině dostala policie oznámení o rvačce a střelbě mezi dvěma muži v Lošově. "Na místo okamžitě vyrazily policejní hlídky. Policisté pohotovostního a eskortního oddělení krajského ředitelství za šestnáct minut od přijetí oznámení hlásili, že poblíž místa střelby odzbrojili a zadrželi podezřelou osobu. Rychlý zákrok se obešel bez zranění zadrženého či zasahujících policistů," uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Podle toho, co teď policie o případu ví, se pětačtyřicetiletý muž po požití alkoholu pohádal se čtyřiadvacetiletým synem své přítelkyně. Spor, odehrávající se na ulici, přerostl ve fyzickou potyčku, kterou starší z mužů zakončil střelbou na mladšího muže. Ten i přes rychlý příjezd a poskytnutou první pomoc ze strany záchranné zdravotnické služby na následky zranění zemřel. Na místo se dostavili krajští kriminalisté, kteří provedli důkladné ohledání místa činu, zajištění stop a další neodkladné úkony. Zadržený muž byl držitelem zbrojního průkazu a střílel z legálně držené krátké střelné zbraně. "Za motivem útoku zřejmě stál osobní spor mezi muži. Bližší okolnosti budou předmětem dalšího vyšetřování," doplnil Libor Hejtman.

Kriminalisté podali krajskému státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby, který soud akceptoval a poslal obviněného do vazební věznice. Muž nebyl v minulosti trestně stíhán. Obviněnému nyní hrozí za zvlášť závažný zločin vraždy trest odnětí svobody na deset až osmnáct let.

Ilustrační foto: pixabay.com

Autor: 
(rej)

Komentáře

order atorvastatin pills <a href="https://lipiws.top/">oral atorvastatin 10mg</a> lipitor price