František Skála zve do rajské zahrady

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 16.6.2014

Unikátní, fascinující, úžasná. Se superlativy by se obecně mělo šetřit, v případě projektu hry s krajinou v podání centra Sluňákov je to ovšem zcela na místě. Až se první návštěvníci projdou Domem přírody Litovelského Pomoraví, navštíví Sluneční horu snů, Zahradu rostlin a živočichů, lesní chrám či třeba Ohniště zlaté spirály, možná si vzpomenou na jiné, slavnější hry s krajinou, spjaté u nás na Moravě s dílem rodu Liechtensteinů.

V září má být v okolí Sluňákova otevřen jedinečný areál pro veřejnost: Dům přírody Litovelského Pomoraví. „Práce na projektu velmi pokročily a před otevřením v září chceme zástupcům médií dát příležitost poznat projekt, který výrazně obohatí turistický ruch v Olomouckém kraji,“ říká šéf centra Sluňákov Michal Bartoš. Dům přírody Litovelského Pomoraví má podobu přírodě blízké komponované krajiny a galerie v přírodě v okolí nízkoenergetického domu Sluňákov. Na pozemcích v okolí budovy Centra ekologické výchovy v Horce nad Moravou vznikne nový vycházkový turistický okruh, který propojí jednotlivá „místa setkání“ s architektonickými a uměleckými prvky, jejichž autory jsou významní čeští výtvarníci, mimo jiné František Skála, Miloš Šejn, Miloslav Fekar a Marcel Hubáček. Projekt s využitím uměleckých děl propojili a zpracovali do jednoho celku Projektil architekti. Setkání v Rajské zahradě Vám nabídne ukázku současného stavu areálu v době před jeho dokončením. Konečně zas jeden smysluplný a trvalý projekt, financovaný i z grantů EU.

Více o projektu naleznete na internetových stránkách www.slunakov.cz. O návštěvě Františka Skály v jeho „arše“ vás budeme informovat. 

Autor: 
(mb)

Komentáře

cheap atorvastatin 80mg <a href="https://lipiws.top/">atorvastatin 40mg cost</a> atorvastatin 10mg us