Operní zážitek zvedal diváky ze židlí

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pátek, 27.6.2014

Elina Garanča v Olomouci nezklamala. Nejen že nezklamala - asi velká většina diváků, kteří nelitovali peněz za vstupenku a po vystání dlouhé fronty se vměstnala na své místo v hledišti pod širým nebem, odcházela v jedenáct večer s pocity, že zažili něco mimořádného krásného. Velké ovace sklidl i host, nadějný český tenorista Petr Nekoranec, a samozřejmě také Moravská filharmonie pod taktovkou zpěvaččina manžela Karla Marka Chichona.  

V první polovině galakoncertu slyšeli diváci vesměs vážná díla, nikoliv běžné populární kusy, známé z různých operních přehlídek. Krásný hlas zpěvačky dost možná trpěl na červen nezvykle studeným vzduchem, možná proto pořadatelé v druhé polovině pozměnili dramaturgii vystoupení. Zpěvačka si nechala poslat pro teplé plédy a představení mohlo pokračovat. Druhou část zahájil Petr Nekoranec, který hned svým prvním vystoupením dostal publikum do varu a potvrdil, že ne náhodou je označován za vycházející českou operní hvězdu. V druhé části pak Elina Garanča nabízela jednu slavnou hudební perlu za druhou, čímž si nakonec vysloužila opakované ovace ve stoje a publiku za to nadělila dva přídavky, v nichž nadchl i duet Eliny Garanča s Petrem Nekorancem. Aplaus si zasloužila i Moravská filharmonie, která sehrála perfektně jak samostatné kusy, tak i části s operními áriemi. 

Koncert byl úžasný, díky všem, kdo se o něj zasloužili. Kéž by se tato vystoupení opravdu kvalitních hudebníků stala v Olomouci pevnou dlouhodobou tradicí... 

Autor: 
(rb)

Komentáře

atorvastatin 10mg usa <a href="https://lipiws.top/">brand atorvastatin 20mg</a> lipitor 10mg for sale