Baroko se vrací! Dnes začíná čtyřtýdenní festival

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pátek, 27.6.2014

Yta Inocens! neboli Yta je nevinná, tak začínají dnes večer v Konviktu Olomoucké barokní slavnosti. Druhý ročník unikátního festivalou, který dokáže vrátit návštěvníky do dob posledního velkého duchovního a kulturního rozmachu Olomouce, do barokního 18. století, začíná právě dnes a potrvá až do 20. července. První představení, opera Yta inocens, začíná dnes v 19.30. 

Diváci se mohou těšit na fantaskní podívanou, herce v neuvěřitelných kostýmech Venduly Johnové, a příběh dle piaristického skladatele Davida Kopeckého z roku 1727. Tomáš Hanzlík zrekonstruoval z dochovaných zlomků celou operu, která vypráví o intrikách na královském dvoře ve Švábsku. Jedinečnou atnosféru celému podniku dodává světově unikátní replika barokního divadla Theatrum Schrattenbach. V něterých představeních letošního ročníku slavností se objeví také nová kulisa, vytvořená dle předlohy pekelné kulisy k opeře Zlaté jablko z konce 17. století. Olomoucký soubor Ensemble Damian zve na opravdu fantastickou podívanou. 

Fotogalerie: 

Komentáře

buy generic lipitor for sale <a href="https://lipiws.top/">buy atorvastatin 10mg pill</a> order lipitor 20mg sale