Theatrum Schrattenbach otevřelo nejpestřejší svět

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Neděle, 29.6.2014

Tucet scén, sedm postav, fascinující kostýmy Venduly Johnové, příběh ze zámeckého archivu v Kroměříži a nádherná hudba Tomáše Hanzlíka - taková je Yta innocens, první opera, kterou začaly Olomoucké barokní slavnosti. 

V hodinovém příběhu, který popisuje spletitosti lidských osudů v rámci dvorského života ve Švábsku 17. století, zažijeme neštěstí, lásku, žárlivost i instriky. To vše jsou atributy, které spolehlivě vyvolávají emoce a vášně, tedy to, co je baroknímu divadlu nejvlastnější. A v publiku jsou tyto emoce během představení doslova hmatatelné - bouřlivý potlesk na konci představení je pak jen vyjádřením hlubokého dojmu, kterého se člověku během tohoto hodinového výletu do jiného světa dostane. Na pódiu světově unikátního Theatra Schrattenbach excelují Bedřich Lévi coby Henricus, Anna Jelínková v titulní roli či hlasem ohromující Michaela Dvořáková jako mstící se Virgildis, pochvalu ovšem zaslouží samozřejmě všech sedm aktérů a celý Ensemble Damian! 

Ještě dnes a zítra mohou diváci v Konviktu zažít tento příběh, od úterý 1. července je na programu další neobarokní opera s názvem Torso. Opery začínají vždy ve 20 hodin, půl hodiny před tím si mohou návštěvníci na nádvoří Konviktu vychutnávat barokní Tafelmusik neboli stolovou hudbu. 

Fotogalerie: 
Autor: 
(rb)

Komentáře

atorvastatin 10mg over the counter <a href="https://lipiws.top/">order lipitor 20mg sale</a> order atorvastatin 40mg sale