O víkendu do divadla na baroko!

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pátek, 11.7.2014

Nevíte, co s volným časem? Na koupání dnes zrovna není, a tak se můžeme věnovat zase trošku kultuře. Nebo fotbalu. Jak je libo. 

V Konviktu v Univerzitní ulici pokračují každý večer Olomoucké barokní slavnosti. Dnes a zítra je na programu představení novobarokní opery s barokním libretem Endymio, v neděli začne cyklus s představením Torso, což je rovněž opera na skutečně barokní libreto s neobarokním hudebním doprovodem. Všechna představení dosud byla vyprodaná, a není divu - jedná se o zážitek, který dokáže člověka opravdu přenést o tři staletí nazpět. Díky neuvěřitelným pestrým kostýmům, živé, věrohodně barokní gestikulaci, originální replice barokního divadla, v němž se kulisy mění za pochodu, a samozřejmě i díky perfektní hudbě a ýkonům zpěváků, je iluze dokonalá. 

Kousek za hranice Olomouce se vydá ten, kdo by chtěl okusit "Hanácké upek světa". Ve Velké Bystřici se v rámci téhle zajímavé akce představí třeba bubeníci z Jumping Drums či kapela Marshall Malinovski a Spolek hanáckéch patriotů představí nové objevy a dobrodružství ze života Ignáce Bystřického.

Dvě utkání odehraje v sobotu na hřišti ve Slatinicích olomoucká Sigma. Nejprve se od deseti hodin představí proti slovenské ligové Skalici, aby pak v poledne sehrálo kombinované složení áčka a béčka mač s výběrem mezinárodní fotbalové akademie IFA.  

Bude-li počasí nevlídné, ve hře jsou samozřejmě i výstavy. Třeba v galerii Arcidiecézního muzea je k vidění perfektní výstava Strastmi k probuzení, což je expozice japonského buddhistického umění ze sbírek Náprstkova muzea v Praze. O pár metrů dál, v křížové chodbě starobylého biskupského paláce, je stále otevřena výstava Tajemství skrytá pod zemí, která ukazuje výsledky práce archeologů na Dolním náměstí v Olomouci a Hlavním rynku v Krakově. V Trojlodí Muzea umění je připravena výstava Vnitřní kruh v současné české fotografii, což je ten úplně nejreprezentativnější výběr toho nejlepšího, co ze sebe vydali tuzemští fotografové poslední dekády. Uvidíme zde ukázky tvorby Ivana Pinkavy, Jiřího Davida, Pavla Máry, Dity Pepe, Pavla Baňky či třeba Veroniky Bromové. V Galerii Mona Lisa je zase k vidění výstava nejslavnějšího českého tvůrce koláží a básníka Jiřího Koláře. 

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)

Komentáře

atorvastatin drug <a href="https://lipiws.top/">buy atorvastatin 20mg online cheap</a> buy atorvastatin pills