Nejdřív trikolora na bazilice a radnici, zítra rudě svítící katedrála!

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Úterý, 24.11.2020

Na mnoha místech v České republice i ve světě si lidé ve středu 25. listopadu, připomenou všechny, kdo jsou ve světě pronásledováni pro své náboženské přesvědčení. Symbolem této připomínky a podpory je nasvícení významných kostelů či staveb červenou barvou, která má představovat prolitou krev trpících pro víru. V Olomouci se mezi 17. a 20. hodinou rudě rozzáří katedrála sv. Václava.

Červená středa, neboli Red Wednesday, se uskuteční již potřetí nejen v České republice, ale také na dalších místech ve světě - mj. v Londýně, Bratislavě, Vídni, Budapešti, na Filipínách. Loni se k této veřejné připomínce připojilo v ČR na osmdesát subjektů. Která místa se zapojí tentokrát, se můžete podívat na této mapě.

Dočasná vizuální proměna velkých historických budov se v listopadu odehraje už podruhé. Poprvé to bylo 17. listopadu, kdy se ke státnímu svátku bazilika na Svatém Kopečku, radnice a Moravské divadlo rozzářily českou národní trikolorou.

Ilustrační foto: Jan Andreáš   

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

oral atorvastatin <a href="https://lipiws.top/">order generic lipitor 40mg</a> cheap atorvastatin 10mg