Kulturní prázdniny rozeženou mraky i předškolní deprese

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Neděle, 24.8.2014

Co na tom, že do konce prázdnin chybí už jen týden... V Olomouci právě začínají Olomoucké divadelní prázdniny! Už pátý ročník zprvu nenápadné akce, která měla zaplnit hluché období, kdy klasická divadla nehrají, je už dnes zavedeným pojmem. Devět představení během osmi dní, to je slušná porce pro diváka, vyhladovělého po dlouhých divadelních prázdninách. Také dramaturgie festivalu počítá s tím, že na konci léta divák nemusí nutně zpracovávat složitý existenciální příběh či psychologické drama. Daleko častěji se zde zasměje...  

Netradiční prostředí nádvoří Vlastivědného muzea (či při opravdu ošklivém počasí sál Václava III.) hostí představení v podání velkých divadelních domů jako je Moravské divadlo Olomouc i menších a úplně malých scén, jako jsou olomoucká divadla Tramtárie a Slovanský Tyátr, zlínské Divadlo Scéna či klasici alternativní slovenské scény z bratislavského GUnaGU. Ti mimochodem přivezou kabaret s názvem The Best of GUnaGU, což je dostatečně výmluvné - diváky čeká průřez skoro třiceti lety tvorby tohoto oblíbeného slovenského divadla. Hosté festivalu v Olomouci dále uvidí variaci na věčné téma zapovězené lásky Romea a Julie, barokní operu na obdobné klíčové téma lásky a vášně s názvem La guerra amorosa či komedii Amazonie v podání činohry Moravského divadla Olomouc. Akci zaháhilo už v neděli představení herce a dabéra Alexeje Pyška na téma commedia dell´arte. Na programu jsou i hudební představení, například koncert Renáty Mrózkové z Moravského divadla Olomouc s kapelou. 

Patronem festivalu je náměstek olomouckého primátora Jan Holpuch. "Před čtyřmi lety jsem ho pomáhal spoluzakládat a je mi ctí nad ním opět převzít záštitu. Mám radost, že tahle akce rok od roku vzkvétá a že se dnes stala už tradiční součástí letní kulturní nabídky v našem městě. Tož si ho nenechte ujít," říká náměstek Holpuch. Vstupenky v ceně 100 korun lze zakoupit v Informačním centru Olomouc v podloubí radnice nebo hodinu před představením v pokladně Vlastivědného muzea. 

Fotogalerie: 

Komentáře

order lipitor 10mg generic <a href="https://lipiws.top/">buy lipitor 20mg</a> lipitor order