Filharmonie chystá koncert na přání! Posluchači si mohou vybrat, co zazní

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Čtvrtek, 18.2.2021

Moravská filharmonie Olomouc připravuje online koncert, jehož program si mohou posluchači sami sestavit. Z předvýběru devíti skladeb je možné zvolit tři preferované. Hlasovat lze elektronicky na webu mfo.cz/naprani, a to až do neděle 21. února. Výsledné tři skladby s největším počtem hlasů vytvoří program „Koncertu na přání“, který odehraje Moravská filharmonie Olomouc pod vedením svého šéfdirigenta Jakuba Kleckera. Koncert bude přenášen živě na webu mfo.cz a facebooku Moravské filharmonie ve čtvrtek 11. března 2021 od 19 hodin.

„Koncertem na přání bychom rádi dali všem našim abonentů, příznivcům i celé veřejnosti možnost se aktivně zapojit do programu jednoho z online koncertů, které v této době děláme, a kterými alespoň symbolicky suplujeme původní koncertní sezonu. Věřím, že všech devět skladeb, které jsme dali do předvýběru, jsou atraktivní, a posluchači tak nebudou mít volbu vůbec jednoduchou. Jména hudebních skladatelů jako jsou Petr Iljič Čajkovskij, Leonard Bernstein, George Gershwin nebo náš Antonín Dvořák jistě hovoří za vše,“ uvádí ředitel Moravské filharmonie Jonáš Harman. „Po skončení hlasování navíc vylosujeme ze všech, kteří hlasovali, pět šťastlivců. Ti získají po dvou vstupenkách na libovolný koncert v rámci festivalu Dvořákova Olomouc 2021 dle vlastního výběru,“ dodává ředitel.

Hlasovat lze prostřednictvím formuláře na webu mfo.cz/naprani až do 21. února 2021. Na „Koncertě na přání“ pak zazní tři skladby, které získají nejvíce hlasů: úvodní kratší dílo, koncertantní skladba a velká hudební forma. Záznam koncertu bude ke shlédnutí i v následujících dnech po premiéře 11. března na YouTube kanále Moravské filharmonie Olomouc.

Program koncertu – předvýběr skladeb:

Úvodní skladba (1 ze 3):
Josef Suk: Fantastické scherzo op. 25
Gioacchino Rossini: Vilém Tell, předehra k opeře
George Gershwin: Američan v Paříži, symfonická báseň

Koncertantní skladba (1 ze 3):
Vítězslava Kaprálová: Koncert pro klavír a orchestr d moll op. 7
Petr Iljič Čajkovskij: Koncert pro klavír a orchestr b moll op. 23
George Gershwin: Rapsodie v modrém

Velká hudební forma (1 ze 3):
Bohuslav Martinů: Symfonie č. 1 H. 289
Antonín Dvořák: Symfonie č. 8 G dur op. 88
Leonard Bernstein: Symfonické tance z muzikálu West Side Story – výběr

Odkaz na hlasovací formulář: www.mfo.cz/naprani

Účinkují:
sólisté v jednání (dle finálního výběru koncertantní skladby)
Moravská filharmonie Olomouc
Jakub Klecker – dirigent

Zdroj: Moravská filharmonie Olomouc

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

Good post. I learn something totally new and challenging on websites I stumbleupon every day. It will always be helpful to read through content from other writers and practice a little something from their web sites.

Hey very interesting blog!

I have been browsing on-line more than three hours as of late, but I never discovered any attention-grabbing article like yours. It is beautiful price sufficient for me. Personally, if all webmasters and bloggers made just right content material as you did, the web might be much more helpful than ever before.

Its such as you learn my mind! You seem to grasp a lot approximately this, like you wrote the e book in it or something. I believe that you could do with some p.c. to drive the message home a bit, but other than that, this is wonderful blog. A great read. I'll definitely be back.

Fantastic blog! Do you have any recommendations for aspiring writers? I'm planning to start my own site soon but I'm a little lost on everything. Would you suggest starting with a free platform like Wordpress or go for a paid option? There are so many options out there that I'm totally confused .. Any ideas? Kudos!

I'm really enjoying the design and layout of your blog. It's a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often. Did you hire out a developer to create your theme? Fantastic work!

I am really loving the theme/design of your website. Do you ever run into any web browser compatibility problems? A few of my blog visitors have complained about my site not working correctly in Explorer but looks great in Opera. Do you have any advice to help fix this problem?

This is a topic that is near to my heart... Best wishes! Where are your contact details though?

If you wish for to grow your knowledge simply keep visiting this website and be updated with the newest gossip posted here.

It's actually a great and useful piece of info. I am happy that you just shared this helpful information with us. Please stay us up to date like this. Thank you for sharing.

Stránky