Po stopách něžného muže: úspěšná komedie přichází ve špičkové online verzi

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pátek, 19.2.2021

Zatímco venku mrzne a kulturní instituce zůstávají stále uzavřeny, nabízí Divadlo Tramtarie svým divákům jistě příjemné rozptýlení v podobě dalšího online projektu. Od 19. února tak mohou diváci zhlédnout záznam veleúspěšné letní komedie Vladislava Kracíka Po stopách něžného muže. 

Již popáté se Divadlo Tramtarie spojilo s olomouckou agenturou George Vision, aby mohl vzniknout divadelní záznam v té nejvyšší kvalitě. Divadla v Česku jsou z důvodu epidemiologické situace stále uzavřena a online prostor tak zůstává hlavní plochou pro setkávání umělců s diváky. Ti mohou tentokrát v bezpečí svého domova zhlédnout bláznivou komedii Divadla Tramtarie, vyprávějící o mužích a jejich neúnavné snaze porozumět ženám. 

„V březnu to budou již čtyři roky, co máme Něžné muže na repertoáru a po celou tu dobu se inscenace těší velké divácké oblibě. Proto věříme, že udělá mnoha lidem radost i v této nelehké době. A také, že je alespoň vnitřně zahřeje, neboť se téměř celý děj odehrává uprostřed léta na městském bazéně,“ řekl Vladislav Kracík, autor a režisér komedie.  

V hlavních rolích inscenace, která se snaží vypátrat, jestli v dnešní době ještě existují romanticky založení muži, nebo už jsou tito jedinci vyhynulý druh, se mohou diváci těšit na tři výrazné mužské herecké osobnosti. V jedné ze tří hlavních rolí se představí Marek Příkazký, člen souboru Městského divadla ve Zlíně, který v roli Matouše po dvou sezónách vystřídal Martina Dědocha z Národního divadla Moravskoslezského v Ostravě. Postavu Šimona ztvárnil Jan Ťoupalík, člen činohry Moravského divadla Olomouc a v roli Riviéry se představí Václav Stojan, který je stálým členem souboru Divadla Tramtarie. V rolích jejich osudových žen vystoupí například Bára Šebestíková, Tereza Toth Čápová nebo Vendula Nováková.  

Mým původním autorským záměrem bylo napsat komedii o nelehkých vztazích třicátníků z mužského úhlu pohledu. Vlastně takovou koláž příběhů o mužích a pro muže. No, a nakonec se v publiku na tomhle představení nejvíc baví ženy. Obávám se, že takhle nějak je to i v životě,” dodal Kracík.  

Diváci si mohou záznam pořídit tak, že si zakoupí vstupenku online na  www.divadlotramarie.cz, poté jim přijde email s přihlašovacími údaji k videu. Záznam pak budou moci zhlédnout kdykoliv během následujících 14 dní. Diváci si navíc mohou vybrat výši vstupenky podle toho, zda navíc chtějí i podpořit divadlo.   

Činnost Divadla Tramtarie finančně podpořily statutární město Olomouc a Olomoucký kraj. Projekt se uskutečňuje také za finanční podpory Ministerstva kultury.   

Fotogalerie: 
Autor: 
(rej)

Komentáře

all the time i used to read smaller articles that as well clear their motive, and that is also happening with this post which I am reading at this time.

Undeniably believe that which you said. Your favorite reason appeared to be on the web the simplest thing to be aware of. I say to you, I certainly get annoyed while people think about worries that they plainly do not know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side-effects , people can take a signal. Will likely be back to get more. Thanks

Hi, its good piece of writing on the topic of media print, we all be aware of media is a great source of facts.

Excellent article. I will be facing a few of these issues as well..

I do not even know how I ended up here, but I thought this post was great. I don't know who you are but certainly you are going to a famous blogger if you aren't already ;) Cheers!

Pretty! This has been an extremely wonderful article. Thanks for providing this info.

Hi there every one, here every person is sharing these kinds of experience, therefore it's nice to read this webpage, and I used to pay a quick visit this web site every day.

At this time I am going away to do my breakfast, after having my breakfast coming yet again to read further news.

There is certainly a lot to know about this topic. I really like all the points you made.

Howdy would you mind letting me know which hosting company you're utilizing? I've loaded your blog in 3 completely different browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most. Can you recommend a good web hosting provider at a reasonable price? Thanks, I appreciate it!

Stránky