Po milionové rekonstrukci desetileté divadlo razantně omládlo

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Čtvrtek, 18.9.2014

Včera jsme vás zvali do Divadla Tramtarie v novém. Můžeme potvrdit, že milionovou rekonstrukci v divadle skutečně poznáte.  Pohodlné, očíslované sedačky v sále a odstupňované hlediště zaručují příjemné sezení a dobrý výhled na jeviště. Klimatizace, o té netřeba mluvit, potěší každého, kdo kdy v divadle byl. Během prázdnin prošlo divadlo, které zpestřuje olomouckou scénu už deset let, celkovou rekonstrukcí.

Díky investičnímu příspěvku od města Olomouce mohlo Divadlo Tramtarie pořídit nové sedačky a zcela přestavět hlediště tak, aby každá řada byla odstupňovaná. Pro diváky to znamená výrazné zlepšení výhledu na jeviště, který byl doposud z některých míst v hledišti doslova tristní. Zásadní novinkou je i číslování sedaček, které umožňuje divákům zakoupit si vstupenky přímo na vybraná místa. Tato služba v Tramatrii dříve chyběla, diváci se usazovali podle toho, v jakém pořadí do divadla přišli. S tím souvisí i zavedení online prodeje vstupenek, kdy si diváci mohou lístky zakoupit nově i na internetu. V divadelním sále také přibyla zbrusu nová klimatizace, která by měla zaručit dostatečnou výměnu vzduchu před i během představení.

„Jsem přesvědčen, že město má za povinnost starat se nejen o divadlo, které zřizuje, tedy o Moravské divadlo Olomouc, ale také o další divadelní scény, které ve městě působí. Mám radost, že jsme mohli už dříve podpořit profesionalizaci Divadla Tramtarie a nyní ještě přispět na jeho zásadní rekonstrukci,“ uvedl náměstek primátora pro kulturu Jan Holpuch s přesvědčením, že Divadlo Tramtarie před deseti lety vneslo svěží vítr do olomouckého divadelního prostředí.

Kromě divadelního sálu prošel proměnou i divadelní bar, technická kabina a zázemí pro herce včetně šatny a skladu na kulisy. Do konce roku ještě Tramtarie nahradí některá dosluhující technická zařízení novými, například projektor, který díky tomu, že se v Tramtarii často prolínají filmové a divadelní prostředky, je potřeba téměř při každém představení. Pořízeno bude i několik nových reflektorů a další technické vybavení. V rámci rekonstrukce a příprav na novou sezónu je celé divadlo také nově vymalováno, v baru za jevištěm je položená nová podlaha a v sále jsou nové koberce. Ke kvalitnějším divadelním zážitkům by mělo přispět i odhlučnění oken, od kterého si divadlo slibuje snížení hluku a dalších rušivých elementů, které do sálu pronikaly z ulice a přilehlého parkoviště.

„Je to pro nás obrovský krok kupředu. Provoz Divadla Tramtarie se za posledních několik let zprofesionalizoval, kvalita inscenací se mnohonásobně zvýšila, začali jsme spolupracovat s profesionálními umělci, naše inscenace jsou oceňované na festivalech. Prostor, ve kterém působíme, ale stále zaostával za naším progresivním vývojem, zůstával stále na úrovni začínajícího studentského divadla," uvedla ředitelka Divadla Tramtarie Petra Nemečková. "Proto jsem moc ráda, že se konečně dostalo i na něj, a přestože stále zůstáváme komorním divadlem se specifickou intimní atmosférou, věřím, že diváci ocení očividné navýšení komfortu.“ 

První diváci její slova prověří už v pátek při inscenaci Čapova R.U.R.

 

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)

Komentáře

oral lipitor 10mg <a href="https://lipiws.top/">lipitor 20mg pill</a> buy lipitor 20mg