Skončily by v odpadu, teď krášlí náměstí

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Čtvrtek, 9.10.2014

O tom, že se na tradiční a dávno zaběhlé zvyklosti dá dívat různým pohledem, svědčí i nynější podívaná na Horním náměstí. Plochu mezi radnicí a sloupem Nejsvětější Trojice od začátku týdne lemuje deset zvláštních květinových sloupů či snad mohyl. Jak se sem dostaly? Z květinové výstavy Flora Olomouc, která skončila v neděli. Jedná se o výzdobu, která by za normálních okolností po výstavě prostě zmizela. "Bylo mi líto nevyužít tak krásné prvky, které by jinak nejspíš skončily v odpadu, dohodl jsem proto s vedením Flory, aby květiny převezli na Horní náměstí," vysvětlil primátor Martin Major.

Nápad jednoduchý, realizace nejspíš celkem také. Škoda, že podobná věc nenapadla někoho už dávno předtím. Heslo Olomouc - město květin, by tak mohlo po letech znít opět trochu věrohodněji. Zatím je totiž s v ulicích Olomouce i v době konání hlavní výstavy žalostně málo. Snad se nápad uchytí a centrum města pokvete i v dalších letech. A abychom nebyli jenom kritičtí, pochvalme i druhý ročník akce Rozkvetlé památky. Pět chrámů vyzdobených květinami si ostatně můžete prohlédnout ještě v těchto dnech.  

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)

Komentáře

buy generic atorvastatin <a href="https://lipiws.top/">lipitor 20mg usa</a> buy generic lipitor 40mg