Zaplněné Horní náměstí ozářila Lucinka. Vánoční trhy začaly

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Neděle, 23.11.2014

Lucinka, volně přeloženo Světluška. Takové jméno nese strom, který zdobí adventní Olomouc. Vybrali jej z téměř pěti stovek návrhů, které na radnici zaslaly děti nebo celé školní třídy. Rozsvícení slavnostně nazdobeného stříbrného smrku a zahájení Olomouckých vánočních trhů přihlížely dnes v podvečer na náměstí tisícovky lidí.

Přesné počty návštěvníků dnešní akce lze těžko určit, hovoří se ale až o osmi či devíti tisícovkách lidí. Dle některých účastníků je popularita slavnostního zahájení adventu v Olomouci vysoká možná až příliš. "Chyběla nám nějaká světelná show, prý měla podle programu být, ale nic jsme neviděli. Jinak je to fajn, stromeček je nádherný, akorát se tady docela těžko pohybuje. Je tu opravdu narváno," shrnul dojmy Jindřich Vacek, který do centra Olomouce zamířil se dvěma malými dětmi. "Budeme se sem muset vypravit někdy znovu, až bude méně lidí." 

V následujících dnech a týdnech by se už většinou takový nával na náměstí odehrávat neměl. Ještě přinejmenším jednou ale davy lidí náměstí zaplní - a to v pátek 5. prosince. To je totiž na programu mikulášský večer včetně ohňostroje, vystoupí oblíbená a talentovaná zpěvačka Debbie, zahraje i kapela Kamelot, takže lákadel bude víc než dost.

Fotogalerie: 
Autor: 
(jak)

Komentáře

order lipitor 40mg online cheap <a href="https://lipiws.top/">lipitor 40mg drug</a> generic lipitor 80mg