Kam na Půlnoční? Na Svatý Kopeček, k Michalovi či k Mořici

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Středa, 24.12.2014

Půlnoční mše svatá patří ke Štědrému večeru přinejmenším stejně jako kapr, stromeček a dárky. Platí to dokonce i v našich jinak nábožensky dost vlažných končinách. V Olomouci, tradiční církevní metropoli celé Moravy, tomu nemůže být jinak. 

Jak to je s termíny těchto mimořádných bohoslužeb? Byť se této mši lidově říká půlnoční, není nikde psáno, že se musí konat skutečně o půlnoci. Ve skutečnosti se totiž jedná o vigilie, tedy bohoslužby v předvečer významného svátku, v tomto případě svátku narození Ježíše Krista. 

Přinášíme vám přehled termínů bohoslužeb v olomouckých chrámech. Kdo touží po bohoslužbě skutečně a doslova půlnoční, vydá se tedy na Svatý Kopeček, ke svatému Michalovi, do dominikánského kostela Neposkvrněného početí Panny Marie nebo do chrámu svatého Mořice. V katedrále svatého Václava se mše koná už ve 21 hodin. Už v průběhu odpúoledne se na několika místech konají také dětské mše. 

Přejeme všem krásné a požehnané Vánoce! 

 

 

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

atorvastatin oral <a href="https://lipiws.top/">lipitor 40mg cost</a> purchase atorvastatin pill