Sluha dvou pánů, Červená Karkulka...neděle ve znamení divadla

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Neděle, 28.12.2014

Do Moravského divadla Olomouc nebo na hrad ve Šternberku se dnes mohou vydat vášniví divadelní diváci. Zatímco dvě odpolední představení ve Šternberku jsou určena především pro děti, Moravské divadlo nabízí oblíbenou komedii pro dospělé publikum. Pohádku dnes sehraje také Divadlo Tramtarie a večerní nabídku kultury uzavře varhanní koncert. 

Od 15 hodin se na šternberském hradě představí zdejší ochotníci. V Hodovním sále odehrají dvě představení O Budulínkovi a Červená Karkulka. Další dětské představení je na programu v Divadle na Šantovce. Hostující soubor Divadla Tramtarie zde od 16 hodin sehraje pohádku Hugo z hor

Moravské divadlo Olomouc uvádí v 19 hodin oblíbenou komedii Carla Goldoniho Sluha dvou pánů. V Benátkách se v rodině Bisognosi schyluje k svatbě. Oboustranně výhodné zásnuby Pantalonovy dcery Clarice a syna doktora Lombardiho Silvia však svým příjezdem nečekaně překazí muž, kterému Pantalone Clarici zaslíbil dřív a který přišel vznést svůj nárok, ačkoli by měl být nade vší pochybnost mrtvý. Do toho se ve stejném hostinci ubytuje Florindo Aretusi, který onoho Turiňana zabil, a je na útěku. A oba mají jednoho sluhu, který se právě rozhodl, že sloužit dvěma pánům najednou prostě dokáže.
Jestli se mu to podaří a jestli je možné dodržet jedno slovo dané dvěma mužům se přesvědčíte ve hře plné záměn a nedorozumění, vtipných situačních kotrmelců a „lazzi“. Oblíbená a známá komedie slavného italského dramatika vychází z tradičních námětů a masek komedie dell´arte, které zároveň reformuje ve smyslu pravdivosti a nadčasovosti, takže vás možná překvapí, jak je aktuální i dnes.

Rovněž v 19 hodin začíná v chrámu svatého Mořice varhanní koncert. Za jeden z nejproslulejších evropských nástrojů se usadí varhaník Pavel Svoboda. 

Fotogalerie: 

Komentáře

order lipitor 10mg without prescription <a href="https://lipiws.top/">atorvastatin 80mg tablet</a> lipitor 40mg for sale