Znáte nejkrásnější parky? Přijďte do Divadla hudby

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Úterý, 27.1.2015

Málokdo zná tak důvěrně a blízce tuzemské parky jako fotograf Josef Ptáček. Na počátku osmdesátých let jej oslovil kamarád, aby připravil kalendář zámeckých parků Středočeského kraje pro jedno nakladatelství. Připravil proto mnoho překrásných fotografií.

Tehdejší redaktoři ovšem jeho dílo necitlivě odmítli s poukazem na to, že parky mají být plné slunce a sloužit procházkám pracujících a maminkám s kočárky. Archiv plný fotografií je ale svědectvím o skutečné kráse a magické tváři našich parků. Autor snímků i později vydané publikace teď navíc nabídne návštěvníkům Divadla hudby v Olomouci poutavé vyprávění.

Přednáška Josefa Ptáčka je vyprávěním o jeho lásce k našim parkům, o jejich významu, smyslu a dlouhodobé fotografické tvorbě. Představí zapomenutá místa a krajiny s ohromnou emocionální silou.

Josef Ptáček (1946) vystudoval uměleckou fotografii na FAMU, kde také působil jako pedagog na katedře fotografie. Od roku 1975 je fotografem na volné noze. Mezi jeho obrazové publikace patří například Setkání s Čínou, Svět tibetského buddhismu, Toulky zámeckými parky Čech a Moravy, Praha - procházka staletími a Země krásná. Je autorem velkého množství samostatných výstav doma i v zahraničí. Je zastoupen v mnoha sbírkách umění.

Přednáška se koná v úterý 27. ledna od 18 hodin v Divadle hudby v objektu Muzea umění. 

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)

Komentáře

lipitor oral <a href="https://lipiws.top/">lipitor 20mg cheap</a> buy atorvastatin