Houpačka z hasičských hadic, had z balonů, mimoni. V ZOO překonávali rekordy

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 24.8.2015

Letošní Víkend rekordů v ZOO Olomouc byl doprovázen ideálním počasím, které si v zahradě užilo úctyhodné množství návštěvníků. Odměnou jim byl nejen krásný den v přírodě, řada zajímavých a vzácných zvířat s mláďaty, ale i bohatý program, který už mnoho let při této akci zoo nabízí.

V sobotu bez velkého otálení hned v 10,00 hodin odstartovalo plnění rekordu v počtu vymalovaných sádrových odlitků lvíčků. Do 15,00 hodin, kdy byl rekord ukončen, malovaly nejen děti, ale i dospělí, kteří se s chutí vrátili do dětských let a se štětcem v ruce v sobě probouzeli kreativitu i hravost. Konečný verdikt sčítacího komisaře zněl 455 lvíčků všech možných i nemožných poddruhů.

Mimoni jsou určitě hitem tohoto léta. K proměně v postavičky se žlutými obličeji a brýlemi se nechala namotivovat celá řada malých i velkých. Rodiče fotili své děti s reklamními poutači mimoňů, kteří lemovali cestu k nástupišti safarivláčku. Safari si za stanovenou jednu hodinu projelo 59 mimoňů. Všichni žluťásci si domů odnesli plakát se svými soukmenovci a někteří obzvláště unikátní i lístky do kina.

Houpačka pro makaky upletená z hasičských hadic a měřící 23,48 m se stala dalším novým rekordem naší zahradyPan komisař o této houpačce dále zaznamenal, že na ni bylo použito 11 hasičských hadic o celkové délce 146,91 m a šířce mezi 7,5 a 12 cm. Šířka houpačky je 20 – 25 cm. Věříme, že ani její zavěšení do slavného průchozího výběhu makaků se neobejde bez mediálního ohlasu. Nechme se tedy překvapit.

Neděle byla dnem překonávání dvou loňských rekordů. Had z 87 kopacích míčů, které jsme letos pro zvířata nasbírali, se protáhl až na délku 18,14 m. O rok staršího bratra přerostl téměř o tři metry a přes většinu hřiště se plazil po zbytek odpoledne.

Největší davy ovšem přilákal trenažér dopravních nehod. Od spuštění se nezastavil a během tří hodin si pocit přes střechu se otáčejícího auta otestovalo 163 návštěvníků. Všichni budou ode dneška už pásy při jízdě autem určitě používat pravidelně. Stejně jako se zahušťuje provoz na silnicích i nával na trenažéru byl dnes vyšší než před rokem, a to o 13 testujících.

Celé dva dny podporovali nadšení rekordmanů moderátoři z rádia Čas i se svým týmem malířek, které měnili obličeje nejen v mimoně, ale i ve zvířátka. Pevnost poznání vzdělávala celé rodinky svými neuvěřitelnými fyzikálními pokusy. No schválně – víte, co udělá mýdlo v mikrovlnce? Ne? Tak musíte příště přijít…

Také příští sobotu bude v ZOO živo. Zahrada totiž pořádá Rozloučení s prázdninami, což obnáší koncert, spoustu her a zajímavých akcí. 

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

lipitor 40mg ca <a href="https://lipiws.top/">buy lipitor 80mg</a> lipitor 10mg pills