Nový šéf záchranky chce modernější vybavení sanitek a mladé lékaře

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 21.9.2015

S novým mužem v čele vstupuje Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje do podzimních měsíců. Ředitel Petr Hubáček, který má bohaté zkušenosti z manažerských postů ve zdravotnictví, s urgentní medicínou i praktickou službou v terénu, hodlá vnést do řízení organizace i tří stovek lidí nové nápady a dotáhnout projekty svého předchůdce.

„Mou prioritou je obnova technologií vybavení záchranných vozů i vozového parku, práce s lidmi i zviditelnění činnosti ZZS jak u odborné, tak laické veřejnosti,“ uvedl ředitel. Jeho prvním krokem je právě řešená přestavba krajského dispečinku podle nejnovějších evropských standardů, ale také vzdělávání zaměstnanců či příprava projektů, které by příspěvkové organizaci mohly přinést peníze z jiných zdrojů, než je kraj, pojišťovny či ministerstvo zdravotnictví.

Hubáček chce také více propagovat prestižní urgentní medicínu, aby k práci v záchranné službě přitáhl více lékařů. Těch je v celé republice i v regionu stále nedostatek, přestože se počet výjezdů každým rokem zvyšuje.

Například loni vyjížděli olomoučtí krajští záchranáři k 47000 případům, letos jich do konce srpna zaznamenali  34 tisíc, loňský měsíční průměr tak činil 3917 výjezdů, letošní vzrostl na 4252. Loni se statistika vzletů vrtulníků ZZS zastavila na čísle 330, letos do konce srpna dosáhla už počtu 470.

Za důležitou považuje nové vedení také propagaci ZZS na veřejnosti. „Spustili jsme nový web, kde informujeme více o naší práci, veřejnosti se chceme představit také v rámci společných projektů s univerzitou či krajem," podotkl ředitel. Webové stránky najdete na adrese www.zzsol.cz. 

Jednou z akcí, která chce zákulisí práce záchranářů přiblížit veřejnosti, je i 25. výročí založení LZS, které připadá na letošní podzim. 

 

Ilustrační foto: ZZSOL.CZ

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

buy atorvastatin online <a href="https://lipiws.top/">buy atorvastatin 10mg without prescription</a> lipitor 80mg cost