Nejlepší škola je dnes v Nemilanech. Stálo to 26 milionů korun

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 5.10.2015

Stálo to 26 milionů korun, výsledek tomu odpovídá. Největší letošní investice Olomouce v oblasti školství posunula Základní školu Nemilany mezi nejlépe vybavené školy na Olomoucku. Velká investice dala vzniknout nové moderní tělocvičně a v části školy vznikly komfortní učebny i moderní zázemí pro žáky a učitele.

„Rekonstrukce a dostavba školy v Nemilanech je vůbec největší investicí, kterou jsme letos ve školách a školních budovách realizovali. Těší mě, že po osmi měsících náročných stavebních prací si mohou žáci i pedagogové užívat nového moderního zázemí školy, které splňuje veškeré nároky na skutečně kvalitní výuku,“ uvedl primátor Antonín Staněk.

Výsledkem stavebních prací, které se rozběhly letos v lednu, jsou nové učebny, kabinety, šatny i sociální zázemí a především zcela nová moderní tělocvična, která vznikla v přístavbě školy. „Náročná rekonstrukce, jež zcela změnila původní dispozice budovy, umožnila zvětšit její kapacitu. Škola se rozrostla o dvě nové třídy, což pomohlo vyřešit i poptávku po umístění žáků nejen z Nemilan, ale také ze Slavonína a blízkých Kožušan,“ vysvětlil náměstek pro školství Pavel Urbášek s tím, že stavební práce probíhaly za běžného provozu školy.

Náročné úpravy probíhaly vně i uvnitř budovy školy. Moderní tělocvična vyrostla v zahradě školy, v přízemí je zbrusu nová jídelna a výdejna stravy, žáci mají prostornější šatny, bezbariérové WC a škola nový výtah. Ve druhém nadzemním podlaží jsou dvě zcela nové učebny, kabinety pro učitele, archiv i nové sociální zařízení. Díky změně dispozic mohla v původních prostorách vzniknout také počítačová a výtvarná třída. „S financováním investice nám pomohly evropské dotace, díky výzvě se nám podařilo v rámci projektu Společně do školy, získat celkem 14,3 milionu korun,“ objasnil investiční náměstek Filip Žáček.

O přístavbu školy a novou tělocvičnu usilovali v Nemilanech dlouhodobě. „Získali jsme krásnou moderní školu s kvalitním zázemím, z čehož jsme skutečně nadšeni. Nová tělocvična bude sloužit také různým sportovním organizacím a spolkům, kterým nabídneme novou možnost, kde si zasportovat,“ uvedla spokojeně ředitelka školy v Nemilanech Eva Kaněčková. „Stěny v nových prostorách školy už postupně plní obrázky, výtvarná díla žáků i fotografie ze školních akcí. Pořádáme den otevřených dveří, aby se k nám mohli podívat bývalí učitelé, žáci i veřejnost,“ doplnila s úsměvem ředitelka Eva Kaněčková.

Základní školu v Nemilanech navštěvuje aktuálně 130 žáků pátých až devátých tříd.

Foto: MMOL/ Blanka Martinovská

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

purchase lipitor generic <a href="https://lipiws.top/">oral lipitor 80mg</a> lipitor 40mg cost