Pětadvacet druhů chlebíčků denně na pultu, k tomu navíc X různých variant plněných croissantů, sendvičů, baget a panini. Chlebíčky v tom nejlepším provedení mají už druhý týden svou centrálu v Opletalově ulici v Olomouci.
Chlebíček s rybičkami, s lososem, s tuňákem, chlebíček s hermelínem, humrem či řeckou paprikou, klasika se šunkou či ruským vejcem nebo překvapení s nivou a jablky... Zákazník tady najde kalorické bomby i odlehčené "light" zeleninové verze. Když si milovník chlebíčků představí, že v tomto obchodě na něj čeká pětadvacet druhů a variací, je jasné, že se přiblíží představě chlebíčkového ráje. Spektrum malých, ale lahodných dobrot doplňují různé zapékané a obložené bagety, panini, sendviče či tousty. V takové doslova pestré nabídce vám je nenabídnou nikde jinde. Tedy v Olomouci určitě ne.
Příjemné na novém podniku v centru města je fakt, že jeho šéfovi jde zatím o dobrou pověst a o kvalitu. Garantuje, že všechny nabízené výrobky připravují sami a jsou čerstvé. Nestojí prý ani o dodávání svých chlebíčků do jiných prodejen, protože by pak neměl kontrolu nad tím, v jakém stavu a jak dlouho se zde nabízejí. To sice může být ekonomicky nevýhodné rozhodnutí, na druhou stranu to ale je nepochybně vklad do budoucnosti dobré pověsti firmy.
Chlebíčky patří k tuzemskému stravovacímu vesmíru už tradičně a málokoho by při prvním letném zamyšlení napadlo, že může jít o nějak výrazně kreativní oblast kulinářského umění. V Opletalově ulici se ale přesvědčíte o tom, že dobrý chlebíček opravdu je umění. Musí se ovšem dělat s láskou a nápaditostí. Snad to tak tedy vydrží. V centru Olomouce se už dobře uchytila tvarůžková cukrárna, proč by se tedy nemohl etablovat i další podnik, zaměřený na malé, ale dobré věci.
Komentáře
Nntohu avkizx