Balet je mým životem, říká baletka a trenérka Baletního studia

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Sobota, 24.10.2015

Prozatím sedmnáct sezon v baletu, nejprve jako sboristka, později v pozici demisólistky. A nyní druhým rokem hlavní trenérka Baletního studia při Moravském divadle. Představujeme vám Sylvu Pospíšilovou.

Pokud navštěvujete představení olomouckého baletního souboru, jistě jste měli možnost vidět ji na pódiu. Aktuálně vystupuje v osmi představeních. V části z nich přitom účinkují také děti z Baletního studia.

Sylva Pospíšilová považuje práci s dětmi za dar. V Baletním studiu je začínala učit gymnastiku, později se stala hlavní trenérkou. V současné době se podílí na přípravě choreografií Baletního studia a asistuje Robertu Baloghovi. Zároveň je pedagogem baletního souboru Moravského divadla Olomouc. „Sylva všechny udržuje v kondici,“ říká na její adresu choreograf, režisér a umělecký šéf olomouckého baletu Robert Balogh.

Sama Pospíšilová si práci s dětmi pochvaluje. „Líbí se mi jejich nadšení. Zároveň vidíte, jak rychlé pokroky dělají, pokud se snaží,“ říká na adresu svých svěřenců. Část chlapců a dívek si chodí pouze zatancovat na tréninky, další chtějí i účinkovat v představeních. Ti mají možnost potkávat se na pódiu s profesionálními tanečníky olomouckého divadla. Několik nejlepších pak Pospíšilová společně se svými kolegy připravuje na soutěže.

Děti, které na sobě pracují, mají možnost podívat se i do světa. Baletní studio totiž účinkuje nejen v České republice, ale jeho členové vyjíždějí s „velkým baletem“ také do zahraničí. Příkladem může být turné po Německu, kde v Louskáčkovi účinkuje celkem osm dětí. „Tráví s námi dospělými dlouhé hodiny v autobuse a jsou moc fajn,“ říká na adresu svých svěřenců.

Jak Pospíšilová sama přiznává, balet je už řadu let jejím celým životem. Když se zrovna sama nepřipravuje na představení nebo netrénuje s kolegy z Moravského divadla, spěchá do Baletního studia. „Když mám volno ve své vlastní práci, jdu zkrátka za dětmi,“ dodává skromně.

Autor: 
(red)

Komentáře

order atorvastatin 40mg generic <a href="https://lipiws.top/">brand lipitor</a> buy lipitor pills