Jarní závitky s chilli tuňákem. Olomoucký student ve finále gastronomické soutěže

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pátek, 18.12.2015

Až do celostátního finále soutěže Svačina roku s Rio Mare se dostal student Střední školy obchodu, gastronomie a designu PRAKTIK s.r.o. Olomouc Anh Sy Nguyen. Porotu ve finálové soutěži zkusil přesvědčit svými jarními závitky s chilli tuňákem Rio Mare. Je příjemné vědět, že nám i v Olomouci dorůstají budoucí mistři šéfkuchaři. 

Letošní ročník celostátní soutěže Svačinka roku s Rio Mare přilákal celkově rekordních 123 soutěžících z 35 středních škol se zaměřením na gastronomii a hotelnictví. Soutěž se koná pravidelně už několik let, hlásí se do ní stále více účastníků. Anh Sy Nguyen si odnesl diplom za účast ve finále. My pro vás máme i jeho recept, s nímž ve finále bojoval, a těšíme se, až bude Anh Sy vládnout některé z olomouckých kuchyní.

Soutěžní recept:

Anh Sy Nguyen - Jarní závitky s chilli tuňákem Rio Mare

Suroviny (4 porce): Závitky: 8ks rýžového papíru, 2 střední mrkve, 1 salátová okurka, ½ manga, 2 ks tuňáka Rio Mare s chilli papričkou; Marináda: 4 lžíce rybí omáčky, špetka cukru, 2 lžičky šťávy e sicilských citronů LiMMi, voda dle chuti, případně kousek mrkve a kedlubny.

Postup: Závitky: Salátovou okurku oloupeme, mrkev, mango a kedlubnu očistíme. Okurek a mrkev nakrájíme na tenké nudličky, mango na tenké plátky. Rýžový papír namočíme v teplé vodě, položíme na masový talíř a ve spodní části papíru poklademe části nakrájené směsi zeleniny a ovoce a nadrolíme část okapaného tuňáka Rio Mare a zabalíme. Marináda: Rybí omáčku smícháme s pár kapkami LiMMi citronové šťávy, troškou vody a lehce osladíme. Z kedlubny a mrkve nakrájíme ozdobné tvary a vložíme do marinády. Hotové rolky při konzumaci namáčíme v marinádě.

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

lipitor 10mg pills <a href="https://lipiws.top/">cheap lipitor 10mg</a> buy lipitor 80mg sale