Až do celostátního finále soutěže Svačina roku s Rio Mare se dostal student Střední školy obchodu, gastronomie a designu PRAKTIK s.r.o. Olomouc Anh Sy Nguyen. Porotu ve finálové soutěži zkusil přesvědčit svými jarními závitky s chilli tuňákem Rio Mare. Je příjemné vědět, že nám i v Olomouci dorůstají budoucí mistři šéfkuchaři.
Letošní ročník celostátní soutěže Svačinka roku s Rio Mare přilákal celkově rekordních 123 soutěžících z 35 středních škol se zaměřením na gastronomii a hotelnictví. Soutěž se koná pravidelně už několik let, hlásí se do ní stále více účastníků. Anh Sy Nguyen si odnesl diplom za účast ve finále. My pro vás máme i jeho recept, s nímž ve finále bojoval, a těšíme se, až bude Anh Sy vládnout některé z olomouckých kuchyní.
Soutěžní recept:
Anh Sy Nguyen - Jarní závitky s chilli tuňákem Rio Mare
Suroviny (4 porce): Závitky: 8ks rýžového papíru, 2 střední mrkve, 1 salátová okurka, ½ manga, 2 ks tuňáka Rio Mare s chilli papričkou; Marináda: 4 lžíce rybí omáčky, špetka cukru, 2 lžičky šťávy e sicilských citronů LiMMi, voda dle chuti, případně kousek mrkve a kedlubny.
Postup: Závitky: Salátovou okurku oloupeme, mrkev, mango a kedlubnu očistíme. Okurek a mrkev nakrájíme na tenké nudličky, mango na tenké plátky. Rýžový papír namočíme v teplé vodě, položíme na masový talíř a ve spodní části papíru poklademe části nakrájené směsi zeleniny a ovoce a nadrolíme část okapaného tuňáka Rio Mare a zabalíme. Marináda: Rybí omáčku smícháme s pár kapkami LiMMi citronové šťávy, troškou vody a lehce osladíme. Z kedlubny a mrkve nakrájíme ozdobné tvary a vložíme do marinády. Hotové rolky při konzumaci namáčíme v marinádě.
Komentáře
Tmcrhb ibfnzk