Olomoucké srdce nezmizí! Valentýnský symbol bude na radnici pro svatebčany

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Úterý, 23.2.2016

Olomoucké valentýnské srdce, kovové, přesto hřejivé. Podruhé letos oživila prostor Horního náměstí kovová instalace sochaře Milana Poliána ve tvaru srdce, na kterou zamilovaní Olomoučané či návštěvníci města mohli upevňovat visací zámky coby znamení pevnosti svých vztahů. Srdce mělo po valentýnském svátku zase na rok zmizet, nakonec tomu tak ale nebude.

Vloni po svatém Valentýnu kovovou plastiku odvezli do ateliéru a tam i se zhruba osmdesáti uzamčenými zámky čekala na letošní únor. Tentokrát stála kousek od radnice tři týdny, a za tu dobu se na ní nashromáždilo odhadem kolem tří stovek zámků a navíc i jeden bytelný řetěz. V době, kdy se avizovaný pobyt srdce na náměstí chýlil ke konci, přemýšleli na radnici, jak s tímto stále oblíbenějším symbolem naložit letos. Opětovný odvoz do ateliéru se zdál jako nevyužitá šance. 

"Říkali jsme si, že by bylo dobré srdce nechat veřejně dostupné i po zbytek roku. Jen jsme museli vymyslet, na jakém místě bude," uvedl vedoucí oddělení kultury Radim Schubert. Ve hře byl například jeden z výpadů do Bezručových sadů, takzvaná Katovská branka u ústí ulic Hrnčířské, Kapucínské a Purkrabské. Nakonec převážil názor, že lepší bude nabídnout srdce především svatebčanům. "Srdce bude tedy od tohoto týdne umístěné na nádvoří radnice," upřesnil Radim Schubert. Prostor, kde se obvykle po obřadu fotografují čerství novomanželé, se zdá být pro kovový symbol pevné lásky ideálním.

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)

Komentáře

buy generic lipitor 40mg <a href="https://lipiws.top/">order atorvastatin pills</a> order atorvastatin for sale