V Olomouci dnes přednáší nejlepší český vědec o výzkumu a prevenci rakoviny

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Středa, 2.3.2016

Nejcitovanější český vědec v oblasti biologických a medicínských věd Jiří Bártek, který vede centrum pro výzkum rakoviny v Kodani a působí i v olomouckém Ústavu molekulární a translační medicíny, dnes osloví Olomoučany. Témětem bude i prevence onkologických onemocnění. Jiří Bártek vystoupí v aule přírodovědecké fakulty v ulici 17. listopadu s přednáškou Mechanismy genomové integrity a buněčného cyklu a jejich význam v biologii a medicíně.

Jiří Bártek se stane druhým hostem letošního cyklu Současná chemie, jehož cílem je představit čtyři velké objevy české vědy„Jsem velice pyšný, že se mi ho podařilo pro letošní ročník získat. Profesor Bártek je bez diskuze nejlepší současný vědec českého původu. Jestli má někdo z Čechů šanci na Nobelovu cenu, pak je to on. Bude hovořit o pracích spojených s prevencí onkologických onemocnění,“ uvedl organizátor již 11. ročníku přednáškového cyklu Pavel Hobza, který pro změnu patří k nejcitovanějším světovým chemikům.

"Profesor Bártek se věnuje zejména výzkumu regulačních mechanismů dělení nádorových buněk a mechanismů vedoucích ke vzniku nádorů. Je autorem téměř 400 původních vědeckých prací a článků s více než 41 tisíci citací, získal řadu prestižních ocenění. Je také prvním absolventem v historii Univerzity Palackého, který obdržel čestný titul doctor honoris causa od své alma mater," uvedla Martina Šaradínová ze Žurnálu UP.

Cyklus Současná chemie letos zahájil 24. února astrofyzik a astronom Jiří Grygar. V dalších týdnech před zájemce z řad akademické obce i široké veřejnosti předstoupí ještě biochemik Jiří Šponer s přednáškou nazvanou Přišel život z vesmíru? a Jaroslav Doležel s výkladem o složitých genomech rostlin. Přednášky se konají vždy ve středu od 15:00.

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

atorvastatin medication <a href="https://lipiws.top/">atorvastatin 80mg ca</a> atorvastatin 10mg price